Boekreviews

Boekreview 1

Mijn twitter, msn en blogvriendinnetje Jeske zei eens tegen mij dat ik wat over boeken moest schrijven omdat ik zoveel lees.. ik had hier eigenlijk nog nooit over nagedacht maar vond dit eigenlijk wel een heel leuk idee. Daarom heb ik een nieuwe ‘rubriek’ in het leven geroepen genaamd, boekreview. Elke keer als ik een boek heb uitgelezen zal ik dan ook een blogje maken over wat ik ervan vond, en laten we nu beginnen met mijn eerste review.. De eer is aan het boek Geknipt voor Jou van Chantal van Gastel.

Hannah is jong, single en heeft maar één droom: het opzetten van haar eigen modelabel. Tot die tijd moet ze het doen met haar baan als assistente van de veeleisende ontwerpster Anna Lee, een regelrechte boss from hell. En dan is er ook nog die arrogante advocaat Frank. Maar Frank blijkt zo slecht nog niet en helpt haar als de zaken op de werkvloer bij Anna Lee uit de hand lopen. Komt haar droom dan misschien toch binnen handbereik? En hoe zit het met Frank, ze kan het toch niet aanleggen met een man die getrouwd is en ook nog vader?!

Dit boekreview zou spoilers kunnen bevatten, dus aan jou de keus 
om verder te lezen ;)

Toen ik erachter kwam dat Chantal van Gastel een nieuw boek geschreven had heb ik hem meteen besteld via Cosmox. Zonder eerst de beschrijving te lezen heb ik hem gereserveerd en kwam hij een paar dagen na de release datum bij mij door de brievenbus. Toen ik zag dat het niet om een van de Zwaar! boeken ging was ik enigszins teleurgesteld omdat ik die twee boeken echt helemaal geweldig vond. Maar na het lezen van de samenvatting op de achterkant van het boek wist ik dat Chantal weer een mooi boek had geschreven. Ik studeer zelf rechten en het verhaal rondom een advocaat vind ik dan ook helemaal geweldig!

Het boek begon dus ook dat Hannah onverwachts op een kindje moet passen, dit kindje vernield haar werkkamer en dient een enorme schadeclaim in bij de vader van het kindje. Deze, als advocaat zijnde, gaat daar natuurlijk niet mee akkoord en maakt een geweldige brief met allerlei artikelen en juridisch jargon op voor Hannah. Na deze briefwisseling gaat het verhaal verder en verder. Ruzies, e-mails, afspraakjes en misverstanden maken dit boek ook zo leuk. Je leest het boek trouwens uit twee perspectieven, dat van Hannah en dat van Frank. Daardoor heeft dit boek geen hoofdstukken maar het verhaal vanuit Hannah gezien, en dat vanuit Frank. En ik vind dit een goede keuze want zodra je de bladzijde van het verhaal van Hannah (of dat van Frank) omslaat ben je benieuwd hoe de ander er over denkt en er mee omgaat.

Ik heb dit boek dit weekend gelezen toen ik snipverkouden in mijn bed lag. Dit boek heeft mij werkelijk het weekend doorgesleept en ik kon het niet wegleggen. Toch heb ik dit ‘s avonds wel gedaan omdat ik anders echt de hele nacht zou doorlezen! En toen ik bij de laatste bladzijdes aankwam vond ik het echt vreselijk jammer dat het boek al weer bijna uit was. Mede door de boeken van Chantal (van de Zwaar! serie) ben ik een echte chicklitfan geworden. Ik heb op dit moment meer dan 60 boeken in de kast staan die ik nog moet lezen, maar ik verheug mij al weer op het vierde boek van Chantal!

Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Olga 9 november 2010 at 01:36

  Klinkt wel leuk om even te lezen als je niet zo diep na wilt denken :) chicklits zijn ook niet verkeerd, als ik ze maar afwissel ;)

 • Reply Femke 9 november 2010 at 09:32

  Heel goed idee van jou vriendin! Vind het een leuke nieuwe rubriek, ik ben ook dol op lezen dus ik vind dit helemaal geweldig!

  Leuke review! Lijkt me een erg leuk boek!

 • Reply Jeske 9 november 2010 at 09:35

  Klinkt wel goed. Al heb ik nog nooit iets van Chantal gelezen dus ik weet niet of ik haar stijl wel tof vindt (zo hyped iedereen Lauren Weisberger maar de stijl die zij gebruikt irriteert me).
  Maar die andere boeken van haar leken me ook al wel leuk dus misschien dat ik eens wat moet aanschaffen.

 • Reply Danique 9 november 2010 at 09:47

  Klinkt leuk! Ik heb ook een boek van Chantal (zwaar verliefd) in mijn kast staan maar ik heb hem nog steeds niet gelezen. Oeps!

 • Reply ukkie 9 november 2010 at 09:52

  dit sluit prima aan bij mijn laatste logje waarin ik om boekentips vraag :-)
  http://www.justadropofwater.nl/2010/11/09/boekentips/

 • Reply justm3 9 november 2010 at 10:37

  leuke review. Ik heb tot nu toe nog maar één keer een chicklit gelezen en die viel heel goed mee. Als ik er nog eens één wil lezen zal ik deze auteur zeker overwegen ;-)

 • Reply Kim 9 november 2010 at 11:40

  Klinkt leuk! En ik herken het, mijn kast staat ook bomvol met nog ongelezen boeken.. (En maar nieuwe blijven aanschaffen ;))

  En een beetje laat, maar nog beterschap! Gelukkig heeft eht boek je er een beetje doorheen gesleept..

  Liefs

 • Reply Saar 9 november 2010 at 14:19

  Ik hoor goede verhalen over haar boeken en ze twittert ook leuk heb ik begrepen ;-).
  Ga me er binnenkort eens aan wagen! ^^

 • Reply ° Insoon ° 9 november 2010 at 14:24

  De vorige 2 boeken van Chantal heb ik ook gelezen en deze staat ook op mijn lijstje :) Gisteravond heb ik een boek van Paige Toon uitgelezen, ook een leuk boek.

  Een fijne dinsdag!
  liefs Insoon

 • Reply Marja 9 november 2010 at 15:05

  Euhhmm…wat is chicklit???
  Maarre fijn dat je weer in blogland
  bent na het ziek zijn van afgelopen
  weekend.

  Liefs, Marja

 • Reply Saskia 9 november 2010 at 18:26

  Klinkt goed

 • Reply Wanda 9 november 2010 at 19:59

  Hoi Essie,
  Leuk joh dat je deze rubriek bent begonnen! Ik heb zelf ook zo’n rubriek en moet hem nodig weer eens updaten maar ja, dat blijft er vaak bij he?
  Het boek wat je nu aan het lezen bent, heb ik een tijdje geleden ook gelezen. Ben benieuwd wat je daar van vindt!
  liefs,
  Wanda

  ps: weer helemaal beter?

 • Reply Tanya 14 november 2010 at 12:41

  Lijkt me inderdaad een leuk boek!

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge