Personal Talk, Wat vinden jullie van..?

Cursus


De meeste mensen maken met het nieuwe jaar goede voornemens. Ik heb geen goede voornemens alleen een paar dingen die ik dit jaar nog wil doen of behalen. Zo had ik vorig jaar al bedacht dat ik graag een cursus reanimatie & AED wilde doen. Veel mensen sterven door een hartstilstand en als er iemand in de buurt is die kan reanimeren en een AED kan gebruiken is dit vaak, niet altijd maar wel vaak, levensreddend. De eerste 6 minuten van een hartstilstand zijn vaak kritiek en dus moet er snel maar wel juist gehandeld worden.

Vorig jaar wilde ik de cursus dus al doen maar omdat ik toen niet zoveel geld had door mijn rijbewijs, en niet wist dat het door de zorgverzekering voor 75% vergoed wordt, had ik mij nog niet opgegeven. Dit jaar dacht ik er opeens weer aan en heb ik mij meteen ingeschreven voor de cursus. Ik kreeg vandaag de bevestiging van de inschrijving en de data waarop ik naar de cursus moet. Dinsdag 1 en 8 februari heb ik van 19.30 uur tot 22.00 uur les en daarna ben ik hopelijk in het bezit van een ‘certificaat’ dat ik kan reanimeren en een AED kan besturen.

Ik zal daarna nog wel elk jaar een herhaling moeten doen zodat ik het goed kan bijhouden en niet dingen vergeet. Maar dit is dus één van de dingen die ik dit jaar wilde gaan doen. En volgens mij is het best een cursus waar je ‘trots’ op mag zijn! Want als het ooit mocht gebeuren dat er iemand voor mijn neus of in mijn bijzijn een hartstilstand krijgt, hoop ik zeker dat ik diegene zijn leven kan redden!

Wat vinden jullie van een cursus reanimatie & AED?

Previous Post Next Post

21 Comments

 • Reply Eline 5 januari 2011 at 10:25

  ik vind dit echt interessant, je weet nooit wanneer je het eens zal moeten gebruiken als iemand in nood is!

 • Reply RebelGirl 5 januari 2011 at 10:34

  GOED!! Ik heb zelf een levensbedreigende situatie meegemaakt. Hoefde gelukkig niet te reanimeren maar wel een ontzettend ongeval ‘begeleiden’. Omdat ik vroeger op de basisschool een cursus heb gehad, wist ik wat ik moest doen. Heel apart maar op dat moment DOE je het gewoon zonder erbij na te denken… Het is me dan ook gelukt ;)

  Heel goed dat je dit gaat doen!!

 • Reply Annet 5 januari 2011 at 10:45

  Ik heb het zelf ook al een hele tijd & vind het dus heeeeel goed haha! ;) Echt lang niet iedereen in mijn vak en oude vak had een diploma. Ik heb het zelfs bijgehouden vanaf toen ik het op school kreeg met een certificaat. Dat is niet alleen reanimatie en AED, maar ook theorielessen en verbandjesavonden. Ik blijf het ook leuk vinden, je houd er leuk contact met anderen (tja wel veel ouder dan mij maar dat boeit niet) aan over! Dus ik zeg GREAT JOB!

 • Reply Lief meisje 5 januari 2011 at 11:28

  Ik heb er wel eens aan gedacht. Maar heb me er gewoon nog geen tijd en energie voor willen insteken. Maar het staat wel op mijn lijstje om te gaan doen.

  Veel succes met volgen van deze cursus.

 • Reply ° Insoon ° 5 januari 2011 at 12:19

  Wat goed dat je zo’n cursus gaat volgen! En in 2 avonden kun je dus je certificaat halen? Succes hoor.
  Ik zit er zelf ook over te denken om zo’n cursus te gaan doen, want als er nu iets zou gebeuren dan weet ik niet wat ik moet doen…

  Een fijne woensdag!
  liefs Insoon

 • Reply Dieuwke 5 januari 2011 at 12:24

  Heel veel succes!
  Ik heb t een aantal jaar geleden gedaan (alleen reanimeren), maar daarna nooit meer bijgehouden. Best wel zonde eigenlijk.

 • Reply Desiree 5 januari 2011 at 12:36

  Heel goed van je! Ik heb een reanimatiecursus op school gehad, maar daarna niks meer eraan gedaan. Ik wil het ooit weer een keer opnieuw doen.

 • Reply Jeske 5 januari 2011 at 12:43

  Mijn pap mag dat volgens mij ook, omdat hij een ehbo cursus heeft gehad en dat aed zat daarbij. Maar herhalingen zijn normaal, bij de ehbo moet hij ook een paar keer per jaar naar zo’n opfrisavond.

 • Reply Danique 5 januari 2011 at 14:13

  Goed van je dat je dat gaat doen! Ik heb er zelf eigenlijk nog nooit over nagedacht om eerlijk te zijn.

 • Reply Jennifer 5 januari 2011 at 14:59

  Ja super goed van je!
  Ik heb toen tijdens mijn opleiding SPW EHBO moeten doen. Nooit gehaald, ik heb niet genoeg longinhoud om iemand te reanimeren. Dus mijn certificaat zit er niet in, maar ik kan wel heel goed verbandjes aanleggen :lol1:

 • Reply ioon 5 januari 2011 at 15:51

  Super goed van je! Ik heb op mijn 18e en 19e een EHBO cursus gedaan waar ik nog steeds blij mee ben. Toen was AED er nog niet, dat wil ik dus nog gaan leren.

  Mijn achterneefjes hebben hun oma (mijn oudtante) gered toen zij een hartaanval kreeg. De oudste zat in groep 8 en had EHBO gehad, hij heeft toen hartmassage en mond-op-mond gedaan terwijl zijn broertje 112 belde. Mijn oudtante leeft nu (3 jaar later) nog steeds kwiek door. :D Dussss heel nuttig!!

 • Reply Snoeshi 5 januari 2011 at 20:10

  Op mijn opleiding had ik een verplicht EHBO gedeelte, En ik moet zeggen ik vind het fijn om ooit eens geleerd te hebben, maar vaak als er zich een EHBO situatie voordoet, dat ik ben ik een paniekert :( Niet erg handig dus. Wel krijg ik binnenkort om het werk weer een update over de AED, want het is natuurlijk ook belangrijk om je kennis vers in het geheugen te houden :D

 • Reply Linda 5 januari 2011 at 20:16

  Ik vindt het hartstikke goed dat je het doet! Wanneer elke seconde telt, kun jij de redder van iemands leven zijn!
  Ik heb ooit mijn EHBO diploma gehaald, maar niet bijgehouden. Is dus niet meer geldig. Hm. Misschien toch een idee om het weer eens op te pakken!

 • Reply Saskia 5 januari 2011 at 20:42

  Ikzelf heb een BHV cursus waar Ehbo/reanimatie en brandontruiming en alles inzit. Ook heb ik kinder EHBO. Vind het erg leuke cursussen en erg leerzaam..

 • Reply Celine 5 januari 2011 at 21:14

  wat goed ! heel goed idee moet je zeker doen !

 • Reply Caroline 5 januari 2011 at 21:22

  Goed dat je dat doet!!!

  Liefs!!

 • Reply Wanda 6 januari 2011 at 20:02

  Hey Essie,
  Harstikke goed van je dat je zo’n cursus gaat volgen! Ik heb wel jeugd EHBO gehad dus een paar basisdingetjes zijn wel blijven hangen maar als het er echt op aankomt, dan is het natuurlijk niet voldoende. Op zich zou ik het ook best wel willen maar ik weet niet of ik er sterk genoeg voor zou zijn om het ook te durven toepassen…
  liefs,
  Wanda

 • Reply Eva 8 januari 2011 at 10:45

  SUPER!
  ik heb hem een paar weken geleden op school gehaald. Het is niet zo heel erg moeilijk. Als ik het kan, kan jij het zeker ook!

 • Reply Danielle 8 januari 2011 at 12:36

  Erg goed.Wij krijgen het bij de BHV cursus elk jaar.

 • Reply Mayleendje 8 januari 2011 at 13:06

  Heb zelf ook al jaren een reanimatie’diploma’ vanwege m’n werk en heb ‘t helaas ook al een aantal keer moeten toepassen. Wel fijn dat je in zo’n geval weet wat je moet doen. Hoop dat je ‘t nooit nodig hebt op straat!!!

 • Reply Annouska 10 januari 2011 at 19:36

  Ik kan me goed voorstellen dat je hem wil volgen en ben nog steeds voor. Hoe meer mensen het kunnen hoe beter..

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge