Deze week, Just Daily Talk, School

School-tijd

Voor het eerst in een lange tijd moet ik echt studeren voor mijn tentamens. Morgen heb ik JIDM (Juridische Informatie en Documentatie Management) en volgende week dinsdag heb ik Bestuursrecht. Alletwee deze vakken vind ik niet heel erg interessant maar desalniettemin wil ik er natuurlijk wel een goed cijfer voor halen. Ik heb net nog even een proeftentamen zitten maken voor JIDM en daarvan had ik er van de 15 vragen 10 goed, dus als dat morgen ook zo gaat dan heb ik een dikke voldoende! Maar Bestuursrecht gaat wel iets moeilijker worden. Ik vind dat echt to-taal niet interessant en moet hier dus echt mijn best voor doen.

Via twitter kreeg ik een aanbod voor het Boom Basics Bestuursrecht boekje. Deze boekjes van BB zijn echt geweldig als samenvatting. Maar omdat ik er de ballen van snap is het voor mij heel handig en goed dat het zo goed samengevat is en dat ik er dus heel veel informatie uit kan halen. Ik ga dus ook heel erg hopen dat dit boekje mij door mijn tentamen gaat slepen!

Verder heb ik donderdag samen met 2 vriendinnen op school huiswerk zitten maken. ‘s Morgens kregen we op straat een flesje Activia aangeboden en ik moet zeggen dat het erg lekker was. Ik was wel heel erg moe en ben stiekem even 5 minuten in slaap gevallen maar toen ik weer wakker was, was ik er weer helemaal bij! Ik had ook 4 uur niets te doen dus daar word je wel moe van… Na het lange wachten hadden we onze laatste les bestuursrecht en daarna ben ik lekker naar huis gegaan.

Donderdagavond heb ik ook lekker in bed liggen lezen in Zwaar Verliefd van Chantal van Gastel. Dit boek is het eerste boek van mijn reading challenge. Boek 2 en boek 3 voor de challenge heb ik inmiddels ook al in huis..

Omdat veel bloggers met de reading challenge mee doen zal ik deze boeken even kort samenvatten, misschien een leuk om te lezen voor de andere challengers!

Caleidoscoop – Linda Jansma
Janine is succesvol ondernemer. Ze runt een grote club in de hoofdstad die iedere avond volle zalen trekt. Dan wordt haar man Albert voor de deuren van de club vermoord. Het lijkt erop dat Albert werd gechanteerd. Maar waarom en door wie? Langzaam maar zeker krijgt Janine het vermoeden dat deze moord te maken heeft met haar verleden. Blijkbaar is ze nog niet ontsnapt aan de tentakels van de loverboy uit haar jeugd.

Moederziel – Sophie Hannah
Sally zit naar het nieuws te kijken wanneer ze een naam hoort die ze eigenlijk niet zou mogen herkennen: Mark Bretherick. Een jaar eerder ging een geplande zakenreis op het laatste moment niet door. Sally leidt een druk bestaan met een jong gezin en een veeleisende baan, en besloot haar man niet te vertellen dat de reis was afgelast. Omdat ze er nodig even tussenuit moest boekte ze in de week van de zakenreis stiekem een korte vakantie in een afgelegen kuuroord. Even weg. Even rust. Het werd even een minnaar: Mark Bretherick…

Ik ben heel benieuwd wat ik van deze 2 boeken ga vinden. Ik spreek via twitter wel eens met Linda en toevallig woont zij 3 straten bij mij vandaan. We hebben al een tijdje leuk contact en we mailen ook wel eens. Vroeger dacht ik altijd dat schrijvers en BN-ers ‘onbereikbaar’ waren maar het tegendeel is bewezen. Linda heeft mij ook uitgenodigd voor een toast op haar eerste boek. Ik vind het helemaal leuk en ga volgende week meteen vrij vragen van mijn werk want daar wil ik wel heel graag heen!

Verder heb ik deze week een rustig weekje qua school. Maandag heb ik alleen dus het tentamen JIDM en een presentatie over een vonnis wat ik al geanalyseerd heb en ‘s avonds ga ik natuurlijk weer dansen. Dinsdag ga ik even naar de stad, woensdag ga ik op visite bij oma, donderdag en vrijdag ga ik studeren en een samenvatting maken voor bestuursrecht en zaterdag en zondag moet ik gewoon werken.. druk weekje dus wel maar ach, hij is vast zo voorbij!

Previous Post Next Post

23 Comments

 • Reply Caroline 9 januari 2011 at 22:17

  Succes met je examens!!!

  Liefs!

 • Reply Jeske 9 januari 2011 at 22:29

  Succes morgen! fijn dat je een samenvatting hebt voor dat vak wat je lastig/saai vindt.

 • Reply Eline 10 januari 2011 at 10:40

  succes met het studeren!

 • Reply Lisanne 10 januari 2011 at 11:30

  Ik hoop dat je het tentamen haalt!
  Leuk die challenge! Als ik ook een blog had, had ik dat zeker ook gedaan:)

  • Reply Essieprincessie 12 januari 2011 at 13:25

   Misschien kun je speciaal voor je challenge een blog opzetten? :)

   liefs :winky:

 • Reply Lief meisje 10 januari 2011 at 12:22

  Veel succes met studeren. Leuk dat je zoveel boeken an het lezen bent. En dat je een schrijfster gaat ontmoeten. Veel plezier op die borrel.

 • Reply Sharr2403 10 januari 2011 at 12:55

  Succes!

 • Reply Jessica 10 januari 2011 at 14:00

  Heel veel succes met je tentamen! Lijkt me vervelend zo’n vak waar je geen interesse in hebt en het dan niet snapt!
  Maar het gaat vast goedkomen! je zet je zo goed in voor school en alles! :)

 • Reply Dieuwke 10 januari 2011 at 16:15

  Succes meid!! Hier staan ook 4 tentamens voor de deur. Blegh!!
  Even een ander vraagje, watvoor lettertype gebruik jij hier als ik vragen mag? Ik bedoel op je scraps.
  Zou die graag gebruiken voor mn scraps voor m’n socialisatiepresentatie (damn wat een rotwoord :P)

  Liefs!

 • Reply Elise 10 januari 2011 at 18:10

  Wat grappig dat je met de schrijfster contact hebt .. leuk, een feestje in het vooruitzicht !
  Ik heb de Bestuursacademie gedaan, cusrsu Juridisch Medewerkster .. doe er helemaal niks mee, echt zonde van de tijd geweest. Maar ach, heb er wel een papiertje bij haha maar saai was het wel ja.

  Succes deze week, groetjes Elise

 • Reply Olga 10 januari 2011 at 19:02

  Ik kan me herinneren dat jij echt een hele grote stapel boeken had liggen die je nog niet eens gelezen had. Ben je daar dan toch nog een keertje aan toegekomen, of ben je zo boekverslaafd dat je alles blijft kopen dat er beschikbaar is? :P xx.

  • Reply Essieprincessie 12 januari 2011 at 13:26

   Euhm ik ben bang dat die stapel inmiddels 2x zo groot is geworden… :redone:

   Maar ik ben echt een bookaholic hoor, ik koop alle boeken die los en vast zitten die ik écht leuk vind :D

   liefs! :winky:

 • Reply Annouska 10 januari 2011 at 19:38

  Ik moet mijn blog ook eens updaten, leuke boeken lees je trouwens. :D

 • Reply Lavie 10 januari 2011 at 20:24

  Heel veel succes met je examens meid! Take it easy!
  Leuk boek, van Chantal van Gastel! Al weet ik het einde niet eens meer #slecht

 • Reply bianca 10 januari 2011 at 20:38

  veel suc6 met leren en plezier met lezen :)… en geloof me bnners en bekende mensen zijn gewone mensen en veel bereikbaarder dan je denkt. Vaak vallen ze nog tegen in het echt ook aha.

 • Reply Wanda 10 januari 2011 at 21:16

  Oh, wat dat betreft ben ik blij dat ik geen student meer ben! Ik heb een ontzettende leuke tijd gehad maar dat studeren en die tentamens… pfff, ben blij dat ik dat heb gehad!
  Maarre, wat is dat over een reading challenge? Klinkt wel interessant! Ik ben toevallig afgelopen weekend in Moederziel van Hannah begonnen, tot nu toe bevalt het me erg goed!
  liefs,
  Wanda

 • Reply Eva 10 januari 2011 at 21:22

  Twitter is soms zoooooo handig en leuk voor contacten!

 • Reply Desiree 10 januari 2011 at 22:00

  Succes!

 • Reply Saskia 12 januari 2011 at 12:48

  En hoe is het gegaan?!
  Leuke boeken heb je trouwens gekocht!

  • Reply Essieprincessie 12 januari 2011 at 13:31

   Mijn tentamen van JIDM is opzich heel goed gegaan. Ik twijfelde over 2 vragen maar ik ben benieuwd of ik die goed beantwoord heb :) We wachten het maar even af :) En de presentatie ging ook erg goed. Er waren maar 2 mensen waarvoor ik het hoefde te doen dus ik was gelukkig helemaal niet zenuwachtig!

   liefs! :winky:

 • Reply Essieprincessie 12 januari 2011 at 13:24

  Hierboven kun je klikken op challenges en dan de reading challenge. Daar kun je alle info vinden :)

  liefs :winky:

 • Reply ° Insoon ° 12 januari 2011 at 14:23

  Fijn dat je tentamen JIDM goed is gegaan, wanneer krijg je hiervan de uitslag? Leuk dat je presentatie ook lekker liep.
  Ik heb mij vandaag ook aangemeld voor die “Boeken Challenge”. Leuk joh dat jij bent uitgenodigd voor die toast op het 1e boek van Linda Jansma :)

  Veel plezier bij je oma & een fijne dag!
  liefs Insoon

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge