Boeken & stuff, Boekreviews

Boekreview 2: Caleidoscoop


Janine is succesvol ondernemer. Ze runt een grote club in de hoofdstad die iedere avond volle zalen trekt. Dan wordt haar man Albert voor de deuren van de club vermoord. Het lijkt erop dat Albert werd gechanteerd. Maar waarom en door wie? Langzaam maar zeker krijgt Janine het vermoeden dat deze moord te maken heeft met haar verleden. Blijkbaar is ze nog niet ontsnapt aan de tentakels van de loverboy uit haar jeugd.

Dit eerste boek van Linda Jansma is een boek om niet gauw te vergeten. Toen ik het eerste hoofdstuk van het boek had gelezen was ik meteen gegrepen. Ik wilde verder lezen en nog meer lezen. Helaas ben ik zo’n tiep die haar e-reader -overal mee naar toe neemt en daar dan lekker mee leest in de trein maarja zo gauw je de trein uit moet omdat je op plaats van bestemming bent aangekomen moet je natuurlijk ook stoppen met lezen. Gelukkig bestaat mijn studentenleventje ook uit veel vrije uren thuis en tussenuren op school dus hoefde ik nooit lang te wachten voordat ik weer verder kon lezen.

Het boek an sich gaat over Janine die een nachtclub in Amsterdam heeft. Op een dag wordt haar man vermoord op de stoep van de club gevonden. Naar mate de tijd verstrijkt krijgt Janine het idee dat de moord op haar man iets te maken heeft met haar verleden; ze was vroeger in handen van een loverboy. Omdat je in dit boek twee verschillende verhaal-lijnen leest is het soms lastig om bij de les te blijven als je, zoals ik, het boek steeds moet wegleggen. Maar als je er de tijd voor neemt om lekker op de bank te hangen met een warm kleedje en een lekkere kop thee dan merk je helemaal niets van die verhaal-lijnen!

Ik vind zelf dat het boek goed opgebouwd is. Bij sommige thrillers moet je eerst het halve boek lezen voordat er iets ‘spannends’ gebeurt. Gelukkig is dit bij Caleidoscoop niet het geval. Al vrij in het begin lees je over de moord op Albert. Dit vind ik altijd erg fijn omdat je dan snel in het verhaal zit en je dan ook steeds sneller verder wilt lezen. Omdat dit boek ook over loverboys en de prostitutie in het algemeen gaat, vind ik het een zeer geslaagde thriller om lekker te lezen maar ook nog eens informatief is.

Sommige delen uit het boek zijn erg uitgebreid beschreven. Ik vind dit altijd erg leuk. Een moord die omschreven wordt als ‘hij ligt doodgebloed op zijn rug’ vind ik vaak niet erg interessant. Ik lees een thriller omdat ik dat juist spannend vind en ik wil dan ook wel alle sappige details weten van hoe diegene is vermoordt en hoe diegene erbij ligt, ik kan begrijpen dat dit voor sommige mensen confronterend kan zijn maarja als je een thriller leest dan kan je natuurlijk een beetje verwachten dat dit in het boek voorkomt.

Al met al een heerlijke, lekker leesbare, informatieve thriller die íedere thriller-geek gelezen móet hebben!

© Blogaholics.nl
Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Jeske 26 maart 2011 at 19:07

  Hmm niet zo mijn ding, maar fijn dat jij er veel plezier aan hebt gehad.

 • Reply Insoon 26 maart 2011 at 22:36

  Ik ben zelf niet zo van de thrillers, maar mooi dat jij zo van dit boek genoten hebt.

  Nog een fijn weekend!
  liefs Insoon

 • Reply Saskia 27 maart 2011 at 10:21

  Lijkt me een goed boek, echt een boek wat ik zou lezen! :grin:

 • Reply Jasty 27 maart 2011 at 13:50

  Ik durf niet alles te lezen maar ik heb hem net gelijk op mijn reader gezet en ben erg benieuwd!!!
  Thanks voor de tip
  XxX

 • Reply Kim 28 maart 2011 at 12:43

  Ik lees eigenlijk nooit thrillers, maar misschien moet ik dat maar eens gaan doen..

 • Reply Wanda 28 maart 2011 at 13:33

  Hey meis,
  Ik heb het genoteerd hoor want ja, ik voel me natuurlijk wel geroepen als zijnde thrillergek bij uitstek! Dus hij staat op mijn lijstje dus hopelijk is ie snel in de bieb te krijgen!
  liefs,
  Wanda

 • Reply Krabbelpoot 29 maart 2011 at 11:16

  Het klinkt echt superspannend!

 • Reply bianca 1 april 2011 at 21:49

  dit spreekt me wel aan :)

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge