Personal Talk

Provinciale Staten; PVV gestemd


Als rechtenstudent en stemgerechtigde kiezer moet ik uiteraard wel mijn huiswerk doen. Voordat ik gister ging stemmen heb ik eerst nog even het verkiezingsprogramma doorgelezen van de partijen waarop ik wilde stemmen. Ik twijfelde nog tussen VVD en PVV. Ik ben meestal niet zo happig op het ‘zeggen’ dat ik op de PVV wil stemmen omdat je dan meteen de stempel ‘racist’ krijgt. Ik ben het hier totaal niet mee eens en ik BEN ook geen racist! Omdat ik dat op een of andere manier wil ‘bewijzen’ eigenlijk té belachelijk voor woorden dat je moet ‘bewijzen’ dat je geen racist bent als je op de PVV wilt stemmen heb ik een paar punten uit het verkiezingsprogramma gehaald waar ik ‘t 100% mee eens ben!

 • Geen alcohol achter het stuur
 • Na drie zware geweldsmisdrijven levenslang; three strikes you’re out
 • Geen vervroegde invrijheidstelling bij goed gedrag
 • Afschaffen verjaring van gewelds- en zedenmisdrijven
 • Versobering gevangenissen
 • Illegaal verblijf in Nederland moet strafbaar worden
 • Stopzetten alle kinderbijslag naar het buitenland
 • Geen enkele uitkering naar het buitenland – uitzondering: AOW
 • Eén keer gebruik maken van schuldhulpsanering is het maximum
 • De AOW blijft op 65 jaar, geen dag later
 • Geen verhoging van het eigen risico
 • Lagere belastingen voor burgers en ondernemers
 • Na het mislukken van de OV-chipkaart, strippenkaart behouden
 • 80-kilometerzones afschaffen
 • Alarmnummer voor dieren in nood 113
 • Professionele dierenpolitie
 • Professionalisering dierenambulance
 • Hoge minimumstraffen voor dierenmishandelaars
 • Na veroordeling wegens dierenmishandeling, levenslang verbod op het houden van dieren

Dit zijn voor mij de belangrijkste redenen waarom ik gister, en ja jullie mogen ‘t best weten, op de PVV gestemd heb en ik hoop van harte dat er op de een of andere manier ergens nog een zetel opduikt zodat de PVV, VVD en het CDA een meerderheid zullen krijgen!

Previous Post Next Post

21 Comments

 • Reply Elise 3 maart 2011 at 21:36

  He meis, nou jij zegt het .. ik heb het zelfde rondje rood gemaakt !

  Voor mijn echtgenoot moest ik ook stemmen en hij wilde op de VVD, dus dat heb ik netjes gedaan.

  groetjes Elise

  • Reply Esmeralda 3 maart 2011 at 21:38

   Ja ik heb voor mijn ouders gestemd. Mama wilde ook PVV en pap wilde VVD dus dat heb ik ook netjes gedaan! :)

 • Reply Saskia 3 maart 2011 at 21:47

  Ik heb dit jaar voor het eerst niet gestemt.

 • Reply Pauline 3 maart 2011 at 21:49

  Ik ben zelf hartstikke links, en ben het dus ook absoluut niet met de PVV eens. Maar ieder z’n mening toch, anders wordt het zo saai ;)

 • Reply Yvonne 3 maart 2011 at 22:27

  Ik heb ook op de PVV gestemd. Ik ben het ook eens met al die punten die je hierboven noemde.
  En idd, het is eigenlijk belachelijk dat je bijna niet durft te zeggen dat je op de PVV gestemd hebt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het ook niet snel zeg.

 • Reply Caroline 3 maart 2011 at 22:31

  Ik was het gewoon vergeten!

  Tot dat ik jou tweet zag, maar dat was al te laat..

  Liefs

 • Reply Elisa 4 maart 2011 at 06:49

  Ik heb links gestempt, en als je Pvv stemt ben je niet meteen rasisties maar je moet wel bedenken wie en wat ze zijn.
  Maar we hebben stemrecht, dus we moeten er allemaal goed van gebruiken :)

 • Reply Sanne 4 maart 2011 at 07:01

  Dit keer heb ik niet gestemd, want wat komt er van terecht? Totaal niks. Overigens ben ik het met een paar bovenstaande punten niet eens wat de PVV betreft, maar ik zou dit bij de andere partijen ook hebben. De vorige verkiezingen heb ik wel gestemd, maar ook die modderen maar gewoon wat aan en maken het er niet beter op, dus nee, het heeft weinig effect al dat stemmen. Uiteindelijk doen ze toch wat ze zelf willen.

 • Reply Jasty 4 maart 2011 at 09:15

  Ik mag niet meepraten. Voor het eerst sinds ik stemrecht heb ben ik niet wezen stemmen…..
  XxX

 • Reply vonnieb / fientjuh1 (twitter) 4 maart 2011 at 10:27

  Ik heb dit jaar overgeslagen, ben dus niet gaan stemmen. De vorige keer (vorig jaar) heb ik ook PVV gestemd en nee ik ben ook geen rasist. Liefs -x-

 • Reply ioon 4 maart 2011 at 11:42

  Ik heb op de 50 plus partij gestemd. Ik probeer heel erg respect te hebben voor jouw stem, en het geen invloed te laten hebben op mijn mening. Maar het kost wel een beetje moeite omdat ik het programma van de PVV zo kort door de bocht, populistisch en onhaalbaar vind.

 • Reply ° Insoon ° 4 maart 2011 at 12:20

  Ik heb woensdagochtend ook gestemd en normaal stem ik vaak op CDA, maar dit keer op ChristenUnie. In veel punten kan ik me wel vinden (bepaalde punten komen ook overeen met PVV in onze provincie!) en ik ben gelovig, dus vandaar dat ik op een Christelijke partij heb gestemd.

  Een fijn weekend!
  liefs Insoon

 • Reply robin 4 maart 2011 at 12:53

  Ben het er helemaal mee eens, ik woon in Rotterdam en als ik het woord PVV al zeg krijg ik vieze blikken en ben ik gelijk een racist…maar ik ben het met veel dingen van Geert ook mee eens en ik vind het achterlijk dat hij zo moet leven..hij heeft geeneens een leven, ik bedoel van hotel naar hotel verhuizen zwarte bodyguards.. :oops:

 • Reply bianca 4 maart 2011 at 13:12

  ik heb niet gestemd… als ik eerlijk ben ben ik totaal niet bezig met die dingen (wat misschien wel slecht is). Toen ik op werk kwam (op station dus) zag ik de stem hokjes en dacht toen bij mezelf oja vandaag kon je stemmen :$. Maar ik vind dat iedereen moet stemmen waarop die wil,mijn ouders stemmen ook op pvv

 • Reply Jessica 5 maart 2011 at 04:50

  Ik was voor de VVD.. en heel slecht, maar omdat mijn ouders daar ook op gingen stemmen. Zo lame van mezelf..
  Ik wilde mijn stem niet voorbij laten gaan ook.
  Volgende keer beter!

 • Reply Wanda 6 maart 2011 at 21:00

  Normaal stem ik niet zo gauw bij de Provinciale Staten maar dit keer vond ik het wel belangrijk om te stemmen. De laatste keren stem ik steeds op SP en dat heb ik nu ook weer gedaan. Ik vind Roemer gewoon heel sympathiek overkomen en ben het met veel punten met hun eens. De punten die je hebt genoemd hierboven, ben ik ook helemaal mee eens hoor, dus ja, wat dat betreft had het ook PVV kunnen zijn maar ze gaan me gewoon net te ver in hun buitenlandersbeleid…
  liefs,
  Wanda

 • Reply Jeske 6 maart 2011 at 22:35

  Heel wat anders als mijn stem voor Groen links dus. Met de pensioen eis van Wilders ben ik het sowieso al niet eens. Die leeftijd is ooit op 65 gezet toen mensen niet veel ouder werden dan dat. Nu worden we allemaal veel ouder en dat moet ook bekostigd worden. Natuurlijk moeten er regelingen komen (minder werken/lichtere taken) maar de pensioenleeftijd moet omhoog, anders gaan we de kosten echt niet kunnen dragen, mijns inziens.

 • Reply Samantha 7 maart 2011 at 19:31

  Ik heb geen stembiljet gekregen omdat ik net verhuisd ben, dus heb helemaal niet gestemd.

 • Reply Lief meisje 8 maart 2011 at 18:36

  Zolang je iedereen in zijn of haar waarde laat is er toch niks mee mis. Je mag stemmen op welke partij dat je zelf wilt. Ik heb vorige verkiezingen op de VVD gestemt, dit keer op de PvdA. Gewoon omdat een goede partij is voor mijn provincie.

 • Reply Danique 8 maart 2011 at 22:38

  Ik vind het eigenlijk wel grappig. Ik hoor niemand over PVV praten, zoals jij ook al zegt, omdat ze bang zijn voor reacties. Maar toch krijgt de PVV wel veel stemmen :P.

 • Reply Danielle 12 maart 2011 at 11:36

  Ik heb ook PVV gestemd en ben alles behalve een racist.

  Wat ik zo mooi vind: dat mensen op de PVV stemmen valt bij de linkse partijen vaak niet goed. Maarre…. Mij hoor je toch ook niet over de SP of de partij vd dieren “klagen”. Iedereen mag stemmen wat hij/zij wil. Gelukkig :-)

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge