Boeken & stuff

E-reader

Als er iets nieuws op de markt is ben ik er meestal als de kippen bij. Maar toen de e-reader zijn entree had gemaakt in Nederland was ik eerst wat sceptisch. Ik vond het feit ‘digitaal’ boek toch een beetje raar. Een digitaal boek, op een apparaatje, dat kan toch niet? Ik kon mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en ben toch maar naar de winkel gegaan.

Toen ik daar een e-reader in mijn handen had gehad was ik meteen verkocht. Hij was roze, klein, mooi en heel handig om mee te nemen! Ik mocht hem in de winkel even proberen en eigenlijk wilde ik hem meteen mee naar huis nemen. Echter vond ik de prijs van het hebbedingetje wel wat hoog. Maar ik wilde hem ook niet laten liggen want pechvogel dat ik altijd ben, is hij natuurlijk weg wanneer ik hem wil ophalen.

Dus ik heb mijn pinpas lief aangekeken en gelukkig stond hij mij toe om de €170,- te pinnen en mij de mogelijkheid te bieden om mijn o zo geliefde e-reader mee naar huis te nemen. Eenmaal thuis gekomen heb ik meteen het programma voor de reader geinstalleerd en allerlei boeken erop gezet die ik van een lieve kennis via de mail had gekregen.

Zo heb je nog helemaal niks en het volgende moment heb je een e-reader in je bezit met zo’n 50 e-books erop. In het begin was ik helemaal idolaat van mijn e-reader maar naar mate ik weer naar school moest en niet zo lang in de trein hoefde te zitten belandde hij in mijn nachtkastje. Totdat ik weer een mail kreeg met allerlei leuke e-books. Toen kreeg ik opeens weer zin om mijn e-reader te gebruiken. Ik heb meteen de boeken erop gezet en toen kon ik weer heerlijk lezen.

Inmiddels heb ik alweer een heleboel e-books verslonden. Ik ben er nu helemaal aan gewend om te lezen op de e-reader. Het leest net zo fijn als een echt papieren boek omdat de e-reader geen licht geeft en je dus ook niet het idee hebt alsof je naar een ‘beeldscherm’ zit te kijken. Ook zitten op de ‘bladzijde’ een soort van spikkels (lastig uit te leggen) waardoor het fijn leest, net alsof het echt papier is en een reader is echt heel handig om mee te nemen naar school, werk of vakantie. Je kunt op een e-reader zonder geheugenkaart zo’n 350 boeken kwijt, genoeg voor een lekkere lange vakantie! Maar het lezen op een e-reader is mij heel goed bevallen!

Ik heb mij de laatste tijd heel veel bezig gehouden met het kijken van films voor mijn 150 movie challenge maar nu ik deze gehaald heb (hier komt nog een blogje over) ga ik nu gauw verder met mijn reading challenge. En aangezien ik weer heel veel leuke boeken op mijn reader heb en veel leuke boeken in de kast heb staan gaat dat zeker lukken!

Previous Post Next Post

28 Comments

 • Reply Jasty 20 juli 2011 at 10:30

  Ik kan je ook nog wel wat mailen als je wil!
  Ik vind het ook heerlijk lezen.
  Ik heb de roze prs 300, jij?
  XxX

  • Reply Esmeralda 20 juli 2011 at 14:19

   Euhm ik weet niet precies hoe ie heet.. maar het was de limited edition van Sony en hij is roze =D hihi!

  • Reply Esmeralda 21 juli 2011 at 23:25

   Ik heb het nog even nagekeken maar ik heb ook de roze prs 300! =D

 • Reply ° Insoon ° 20 juli 2011 at 11:16

  Ik hou het voorlopig nog bij de echte boeken. Maar kan me voorstellen dat zo’n e-reader vooral erg handig is als je op vakantie gaat. Geen gezeul van een hele stapel boeken ;)

  Een fijne woensdag!
  liefs Insoon

 • Reply Anouk 20 juli 2011 at 11:21

  Het is wel handig, maar ik vind papieren boeken gewoon fijner. Als ik straks een iPad heb, kan ik het dan ook op bekijken, dus dat scheelt :)

  • Reply Esmeralda 20 juli 2011 at 14:20

   Ik heb ook wel eens even gelezen op een iPad maar omdat de iPad toch een soort van licht geeft vind ik dat niet lekker lezen, geef mijn maar een e-reader! =D

 • Reply Eline 20 juli 2011 at 12:32

  ik vind het niet fijn zo een e-reader! Ik heb liever een boek in m’n handen!

 • Reply Saskia 20 juli 2011 at 14:59

  Ik ho9u het bij echte boeken. Heb een E/reader op onze Ipad zitten maar vind het nog steeds niets om op die manier een boek te lezen

 • Reply Elise 20 juli 2011 at 15:52

  Ik heb je net weer een heel leuk boek gestuurd : )

  groetjes Elise

 • Reply Elisa 20 juli 2011 at 17:46

  Mij lijkt het ook altijd heerlijk een e-reader, en ik heb het ook uitgeprobeerd. En het was fijn, alleen tot aanschaf is het niet gekomen ;)

  • Reply Esmeralda 21 juli 2011 at 23:26

   Ahhh je moet er echt een kopen hoor, het is zó fijn!

 • Reply Alice 20 juli 2011 at 17:59

  Ik heb toen op het punt te staan er eentje te kopen, maar ik heb het toch niet gedaan. Misschien dat ik het later nog doe… Die E-readers van Sony zijn op het moment erg slecht verkrijgbaar en mijn voorkeur gaat toch wel uit naar zo’n type E-reader. In ieder geval een leuk stukje!

 • Reply Dieuwke 20 juli 2011 at 19:22

  Ik kan niet meer zonder. Echt een ideale uitvinding! Al blijf ik wel gewoon papieren boeken kopen, maar alleen als ze afgeprijsd zijn.

  • Reply Esmeralda 20 juli 2011 at 19:23

   Hahhhahaha dat doe ik ook altijd nog! =D :lol1:

 • Reply Wanda 20 juli 2011 at 23:13

  Hoi Essie,
  Tja, ik ben nog steeds niet om en lees dus nog gewoon de normale boeken. In de vakantie lijkt het me wel handig omdat het dan een hoop ruimte scheelt maar qua lezen… lijkt het me nog niks maar ach, dat zal ook vast een kwestie van wennen zijn natuurlijk…
  liefs,
  Wanda

  ps: vreemd dat je nog steeds niet op m’n log kunt reageren… heb echt geen idee waar dat in kan zitten…

 • Reply Vonnieb / fientjuh1 (twitter) 21 juli 2011 at 11:18

  Ik dacht ook altijd: Een boek lees je in een écht’ boek, geen e-reader voor mij…..Dacht ik hahaha M’n lief heeft er 1 gekregen van z’n werk om te studeren. Hij gebruikt hem al een hele tijd niet. Dus heb ik m gepikt en het leest toch wel heel fijn :-) kortom ik ben ook om hahaha =D

 • Reply Jeske 21 juli 2011 at 12:36

  Ik vind een boek in mijn handen ook gewoon wel heel fijn hoor.

 • Reply Mikeboy 21 juli 2011 at 17:11

  Klinkt goed, bespaart ook een hoop ruimte natuurlijk…
  Lees ook best veel de laatste tijd, dus wie weet :-)

  • Reply Esmeralda 21 juli 2011 at 23:32

   Het bespaart zeker een hoop ruimte, ik ben alleen echt een bookaholic dus ik koop nog steeds gewoon papieren boeken voor mijn verzameling =)

 • Reply Annika 21 juli 2011 at 20:27

  Geef mij maar een gewoon boek. Vind ik veel fijner lezen!

 • Reply Lavender 21 juli 2011 at 23:53

  Haha, elektronische inkt noemen ze dat. Mijn papa werkt bij een bedrijf dat e-readers ontwikkelt, dus ik hoor de hele tijd verhalen over hoe geweldig dat is. Ik heb er zelf nog geen, maar ik kan nog niet zo goed afstand doen van echte boeken.

  • Reply Esmeralda 21 juli 2011 at 23:55

   Je hoeft toch ook niet meteen te stoppen met echte boeken lezen? Ik heb zelf een verzameling van 120 échte boeken en er komen er steeds meer bij, maar boeken die ik wel wil lezen maar niet wil kopen (thrillers van 20,- 25,- euro) die lees ik op de e-reader! =D

 • Reply Lisa 22 juli 2011 at 05:36

  Zou zoiets best eens willen proberen maar denk dat ik het vast houden van een echt boek wel zou missen :P

 • Reply bianca 22 juli 2011 at 11:32

  ik heb er geen, n ga er voorlopig ook geen aanschaffen… gewoon een boek vind ik ook prima

 • Reply Mandy 22 juli 2011 at 12:32

  Nee. Ik ben nog niet overtuigd. Ik heb nog liever gewoon boeken :)

 • Reply Emma 22 juli 2011 at 16:05

  Ik lees ook wel boeken op mijn telefoon. Ik vind papieren boeken fijner maar voor onderweg vind ik ebooks lekker makkelijk!

 • Reply Olga 5 augustus 2011 at 13:59

  Ik overleef het voorlopig nog wel om met een extra boek in mijn tas mee te slepen ;)

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge