Boekreviews

Boekreview 4: Afrekening

Toen ik dit boek gesigneerd en wel op de mat kreeg wist ik een ding zeker, dit boek móest en zou ik gaan lezen als mijn huidige boek uit was. De meeste boeken die ik koop of krijg belanden in de kast om later eens te lezen, maar deze had voorrang, ik ben dan ook best wel een beetje gek op de boeken van Heleen van der Kemp. Haar eerste boek was Blond 15, en meteen daarna wist ik dat ik meer wilde!

Rechercheur Britt Franken wordt geconfronteerd met een aantal moorden die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken lijken te hebben. Tot mysterieuze advertenties en onconventioneel recherchewerk een patroon onthullen dat zijn weerga niet kent… Britt, die haar man verloor aan zinloos geweld, wordt diep meegezogen in de duistere motieven rond de moorden. Afrekening is een donker kat-en-muisspel waarin de hoofdrol wederom is weggelegd voor de doortastende rechercheur Britt Franken.

Mijn review bevat geen spoilers!

Dit boek gaat wederom over de rechercheur Britt Franken. Zij en haar dochter hebben in Blond 15 iets gruwelijks meegemaakt, maar als je wilt weten wat zou ik je aanraden het boek te gaan lezen, het is het zeker waard! Ook in dit boek staat Bo weer centraal in het leven van Britt. Maar naast Bo heeft Britt nog een andere liefde, haar werk. In dit boek begint het al goed.. Je leest een krantenbericht over een rechtszaak over een verongelukt meisje en haar vader die niet met de straf kan leven die de dader heeft gekregen. In het begin denk je even van ‘huh’ maar naar mate het boek verder gaat en je bijna bij de ontknoping bent zul je weten waar het over gaat.

Het eerste hoofdstuk begint ook vrijwel erg indrukwekkend. Je leest hoe iemand wordt vermoord en zijn gevoel daarbij. Ik vind dit persoonlijk altijd wel erg leuk omdat je je dan een beetje kunt inleven in dat moment. Verder worden er systematisch mensen vermoord die zelf ook allemaal iets op hun kerfstok hebben, totdat het verhaal een wending neemt wat je niet voor mogelijk houdt.. Toen dat hoofdstuk aanbrak had ik eigenlijk al een ‘bang’ gevoel over mij omdat ik wel kon raden wat er zou gebeuren en helaas gebeurde dat ook…. Verder ga ik natuurlijk niet veel meer verklappen behalve dat het een heel spannend boek is wat je gewoon móet lezen! Maar desalniettemin vind ik het wel erg goed geschreven en het smaakt zeker naar meer!

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Jasty 22 augustus 2011 at 18:33

  Ik weet niet of er spoilers in staan dus ik durf niet alles te lezen. Maar ik ben nu wel erg nieuwsgierig geworden
  XxX

  • Reply Esmeralda 22 augustus 2011 at 18:36

   Er staan geen spoilers in hoor :) Als ik iets review en ik zou spoilers vertellen dan vermeld ik dat er altijd bij! :)

 • Reply Mandy 23 augustus 2011 at 17:20

  Hmm, ik ben niet zo’n lezer. Zeker niet dit soort boeken. Dus voor mij wordt het hem niet helaas :P

 • Reply Lavender 24 augustus 2011 at 16:10

  Ik heb nog nooit iets van deze schrijfster gelezen. Maar ik hou er ook niet van om vaak thrillers te lezen. Ik heb weleens wat Ian Rankin boeken gelezen, maar dan lig ik dus echt nachten wakker, haha.

 • Reply Jeske 29 augustus 2011 at 19:08

  Ik denk niet dat dit een boek voor mij is, maar wel een leuke review.

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge