Deze week, Just Daily Talk, Vakantie

Hallo Antwerpen!

Eergister hadden mam en ik het idee om met de trein op stap te gaan. We hadden een paar kortingskaartjes van de NS gekregen via de post en daar moesten we natuurlijk wel gebruik van maken! We zaten even te bedenken waar we heen konden gaan en uiteindelijk kwamen we met het idee om naar Antwerpen te gaan. We hadden al wat info gezocht voor met de trein te gaan maar we kwamen er toch niet helemaal uit. Dinsdagavond zijn we toen naar de automaat bij het station gereden en gekeken hoe duur het zou zijn, meer dan 20,- zouden we niet kwijt zijn dus dat konden we natuurlijk wel doen!

Om 9.12 uur stonden we op Almere Muziekwijk om de trein richting Amsterdam te pakken. Daar zouden we om 9.41 uur aankomen en om 9.53 uur de trein naar Antwerpen pakken, totdat we op Amsterdam kwamen en zagen dat de trein van 9.53 uur niet reed… we moesten dus een uur wachten op de volgende trein… Toen we eindelijk de trein hadden zaten we op ons plekje en heb ik mij goed vermaakt. Gelachen om de andere passagiers en met mijn iPod naar muziekjes geluisterd en gelezen met mijn e-reader.

Om 13.15 uur kwamen we toen aan in Antwerpen. We hebben daar eerst wat foto’s gemaakt van het station en zijn toen op zoek gegaan naar de winkelstraten. We hadden geen idee waar we heen moesten maar hebben eigenlijk gewoon de mensenmassa gevolgd. Toen kwamen we bij een straatje waar we allemaal bekende winkels tegenkwamen zoals Lush, Blokker, Hema en H&M. We wisten dat we de goede straat hadden gevonden!

Als eerst hebben we een brood(je) gezond gegeten bij Délifrance. Het was echt een brood te noemen want ik denk dat hij wel 25 cm lang was! Maar hij was erg lekker en we konden meteen even uitrusten van het wandelen van het station naar de ‘stad’. Nadat we wat gegeten hadden zijn we verder wezen winkelen. Allerlei winkeltjes gezien en overal lopen snuffelen. Wij houden wel van winkel in, winkel uit, en overal úren blijven kijken…

Toen waren we toch ook wel benieuwd waar het stadhuis te vinden was.. wij hadden het gevraagd aan een verkoper in een juweliers winkel en die wees ons de weg. We kwamen eerst langs de Kathedraal en via een klein steegje kwamen we bij het stadhuis aan. Daar wat foto’s gemaakt en heb ik voor het standbeeld ‘de hand’ gezeten. Toen we daar alles gezien hadden zag mam opeens een patatzaak… en tja als je in België bent moet je natuurlijk wel die bekende Vlaamse friet eten!

En omdat we nog best wel vol zaten van het broodje bij Délifrance hebben we samen één grote patat genomen. We hebben er heerlijk van zitten eten in het warme zonnetje! Doordat we in de zon zaten kregen we het een beetje té warm en zijn we in de schaduw gaan lopen. Toen we begonnen met winkelen waren we aan één kant van de winkelstraat gaan lopen en hadden we de andere kant nog niet gezien.. De terugweg ging dus langs de andere kant en toen kwam ik nog langs The Sting. Daar viel mijn oog op een hemdje met een suuuuuuper lief bloemenmotiefje. Ik wilde altijd al zoiets hebben maar of het was het nét niet, of simpelweg te duur. Nu liep ik er tegenaan en was het ook nog eens afgeprijsd! Mooier kan niet toch?

Op de weg terug naar het station kwamen we nog een keer langs de Kathedraal en daar in de buurt heb ik bij een souvenirs winkeltje een leuke magneet gekocht met Antwerpen erop. Altijd als we ergens heen gaan kopen we een magneet en daardoor hebben wij al een hele verzameling op de koelkast hangen! Rond 17.00 uur zijn we terug gegaan naar het station. Ondertussen nog even een ijsje gegeten en daarna rustig terug gelopen naar het station.

Om 18.00 uur zaten wij weer in de trein en om 20.00 uur stonden we te wachten op Schiphol op de andere trein naar huis. Pap heeft ons toen om 20.45 uur op Muziekwijk opgehaald en daarna hebben we thuis onze spulletjes uitgepakt en gezellig met z’n drieën een filmpje gekeken. Ik ben om 0.30 uur naar mijn bed gegaan en ik was toen best wel moe, maar mam en ik hebben wel een hele leuke dag gehad!

Previous Post Next Post

13 Comments

 • Reply Elise 18 augustus 2011 at 21:41

  Dat station is mooi hé, al die lagen boven elkaar. Starbucks zit er ook in, heb je die nog gezien ? En net daar buiten de Zoo. Ik vond het ook leuk om daar te shoppen.

  Groetjes Elise

  • Reply Esmeralda 18 augustus 2011 at 21:46

   Ja de Starbucks hebben we gezien maar zijn daar niet naar binnen gegaan, we konden niet wachten tot we bij de winkels waren :D En mam houdt niet zo van dierentuinen enzo dus daar zijn we gauw voorbij gewandeld :redone:

 • Reply Lavender 18 augustus 2011 at 22:09

  Ik vind het grappig dat jij vlak na mij ook in Antwerpen geweest bent :). Leuke foto’s! Mijn blogje moet nog online komen (lees: moet nog geschreven worden), maar die zal vooral over de dierentuin gaan :)

 • Reply Lief meisje 18 augustus 2011 at 23:09

  Wat een heerlijk dagje Antwerpen hebben jullie gehad. Leuk dat je zo met die kaartjes een dagje kunt plannen.

 • Reply Emma 19 augustus 2011 at 01:53

  Leuk hemdje! Ik wil ook naar Antwerpen, lijkt me zo’n leuke stad!

 • Reply Harriët 19 augustus 2011 at 09:35

  Hai
  Leuk idee zo’n dagje Antwerpen. Maar dan zou ik toch liever een weekendje gaan denk ik.
  Tis best een hele reis nog zo al met al hè?
  Gezellig dagje zo te lezen…mooi weer erbij…leuk hemdje gekocht. Helemaal goed ^^

  • Reply Esmeralda 19 augustus 2011 at 23:38

   Het is vanaf Amsterdam ongeveer 2 uur en een kwartier met de trein. Het is zó voorbij als je een boek leest of lekker relaxed met je iPod zit dus voor mij hoeft er geen nachtje aan vast, een dagje is prima! =D

 • Reply ° Insoon ° 19 augustus 2011 at 10:52

  Gezellig dat je met je moeder een dagje naar Antwerpen bent geweest :) En wat een prachtig station!

  Een fijn weekend!
  liefs Insoon

 • Reply Jeske 19 augustus 2011 at 18:46

  Antwerpen is zo leuk! Ik wil ook echt binnenkort weer eens. Misschien met een vriendinnetje ofzo en er dan een nachtje aan vast plakken.

 • Reply Eline 19 augustus 2011 at 21:26

  zag er gezellig uit!

 • Reply Caroline 19 augustus 2011 at 22:06

  Mooie foto’s en het ziet er erg gezellig uit!

  Liefs

 • Reply bianca 19 augustus 2011 at 23:02

  antwerpen vind erg leuke stad

 • Reply Eline 1 september 2011 at 19:39

  leuk verslagje!

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge