Deze week, Just Daily Talk, School

Tentamenstress

927976_748692105181006_1052091747_nVorige week woensdag moest ik om 8:30 uur op school zijn. 2 van de 3 laatste tentamens van dit schooljaar zouden dan afgenomen worden en ik was er, eerlijk gezegd, best wel een beetje zenuwachtig voor. Ik had 8 weken geleerd voor ondernemingsrecht, was vergeten mij in te schrijven voor de herkansing in april dus kon ik het tentamen toen helaas niet maken. De 8 weken die daarop volgden heb ik mijn aandacht alleen aan belastingrecht besteed. Deze keer had ik mij gelukkig wel voor de herkansingen ingeschreven en ik mocht die woensdag dus ondernemingsrecht én belastingrecht maken.

Voor ondernemingsrecht had ik alleen niet meer geleerd. Door het vak belastingrecht (waar ik écht superbang voor was) heb ik mij alleen daarop gefocust omdat het én cijfers zijn, én berekeningen, én volgordes (box1,2,3 etc) en ik ook nog het belastbaar inkomen én het te betalen belastingbedrag moest uitrekenen. Ik ben in mijn hele opleiding nog nooit zo gestressed geweest voor een tentamen als dat van belastingrecht.

Toch was het vorige week woensdag het moment om dat tentamen te maken. Ik ging om 7:15 uur al uit huis want ik wilde zeker weten op tijd zijn. Om 8:20 uur was ik op school en kon ik nog even rustig mijn samenvatting en oefententamens doorlezen. Op het moment dat het tentamen uitgedeeld werd was ik wel enigszins bang dat ik het niet zou halen maar ik heb die gedachte van mij af gezet en ben met goede moed aan het tentamen begonnen. Om 10:25 uur meldde de surveillant dat ik nog 5 minuten had maar ik was nog niet klaar… Ik heb geprobeerd om de laatste vragen in te vullen maar het mocht niet baten. 1 vraag heb ik maar iets gemaakt van ‘ik had geen tijd meer, is het 31a LB?’ en toen was het gedaan. Belastingrecht zat erop.

Om 10:30 uur stond ik weer buiten en had ik nog maar één doel. Als een malle leren voor ondernemingsrecht waar ik 8 weken geleden voor het laatst iets aan gedaan had. Ik ben toen om 10:45 uur naar mijn mama haar werk gegaan en kon gelukkig bij haar op het werk leren voor ondernemingsrecht. Op de HvA is het altijd erg druk en rumoerig en voor mij geen fijne plek om te studeren. Op mama haar werk was het lekker rustig en kon ik naar hartelust leren. Ik heb van 11:00 uur tot 14:00 uur zitten leren en heb daarna samen met mama pauze gehouden. Om 14:50 uur ben ik weer richting school gegaan want om 15:20 uur zou mijn tentamen beginnen.

Met goede moed ben ik aan het tentamen ondernemingsrecht begonnen en ik was eigenlijk best blij met dit tentamen. De kennisvragen waren vrij makkelijk en de casusvragen waren ook goed te doen. Ik had aan het eind van mijn tentamen nog 20 minuten over en ik kon met een fijn gevoel naar huis. Maaarrr.. dan begint het wachten en het bedenken heb ik het wél of niét gehaald? Een hele week van spanning werd dinsdag en vandaag eindelijk beëindigd.

Dinsdag zat ik met een medestudent aan een project te werken totdat ik opeens de ingeving kreeg om op SIS (cijferpagina van de HvA & UvA) te gaan kijken en daar stond het cijfer van ondernemingsrecht… Ik kon het bijna niet geloven maar er stond een 9! Een hele mooie 9 op mijn cijferlijst. Ik was zó ontzettend blij dat ik meteen vriendje & mijn ouders heb gebeld en een enorm blije post op Facebook had geplaatst. Want door dat mooie cijfer en de studiepunten die ik daarmee behaald heb mag ik officieel zeggen dat ik in september ga beginnen met afstuderen! 20 weken stage, onderzoek en werken bij een advocatenkantoor in Amsterdam. Gespecialiseerd in strafrecht dus helemaal mijn ding!

Maar toen moest ik nog wachten tot het cijfer van belastingrecht bekend gemaakt zou worden. Het zou vandaag vóór 12:00 uur op onze intranetpagina staan maar om 13:00 uur stond er nog niets dus ben ik langs de coördinator van het vak gelopen met de vraag waarom het niet online stond. Blijkbaar was er iets niet helemaal goed gegaan maar ze wilde mijn cijfer wel even opzoeken. Geanonimiseerd zag ik daar mijn studentnummer staan met daarachter een 7. Van de 18 studenten hadden er maar 7 een voldoende en ik zat daarbij! Mijn geluk kon niet op, 2 tentamens gemaakt en ze allebei met prachtige cijfers gehaald!

Op dit moment mis ik nog 8 studiepunten maar daarvoor moet ik nog 1 (lopend) project afronden, vrijdag 27 juni een tentamen maken en tijdens mijn afstuderen een vak herkansen én als ik dan mijn scriptie heb ingeleverd en deze goedgekeurd is dan ben ik officieel een afgestudeerd jurist en mag ik een mooie titel dragen!

Voor nu ga ik lekker genieten van mijn mooie cijfers, al mijn (gehavende en ietwat misbruikte; zie foto) wetboeken opruimen, leren voor mijn állerlaatste HBO tentamen en vanaf 4 juli heerlijk genieten van mijn welverdiende vakantie! En oja die 7 voor strafprocesrecht staat er ook wel mooi bij hé? ;)

Naamloos

 

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Elise 20 juni 2014 at 16:48

  Ik vind het super ! Nog effies !

  Groetjes Elise

 • Reply Lief meisje 21 juni 2014 at 20:54

  Nog eventjes en dan ben je klaar.

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge