Deze week, Just Daily Talk, Personal Talk

3 down 1 to go..

2 jaar geleden was het zover. Mijn eerste verstandskies werd eruit getrokken bij de tandarts. Ik weet niet hóe ik het voor elkaar had gekregen maar er was een stuk af (hoe dan?!) en er zat een gat in.. Door dit gat had ik enorm veel pijn in m’n kaak en dit straalde door naar mijn hele wang en ik kreeg er hoofdpijn van.. Een afspraak gemaakt en een week later was verstandskies nr 1 eruit..

Ik heb daarna nooit meer last gehad van m’n kiezen en vond het eigenlijk wel prima dat die andere 3 er nog in zaten. Tot ik weer wat klachten kreeg en ik naar de tandarts ging en zij mij vertelde dat die andere 3 er ook uit moesten… maar daarvoor moest ik wel ‘even’ naar de kaakchirurg… Euhm oke dacht ik toen..

Omdat ik jaren geleden een beugel gehad heb en mijn tanden nu mooi staan vond de tandarts het noodzakelijk dat de 3 andere kiezen ook verwijderd moesten worden omdat ze anders tegen andere kiezen aan zouden duwen en mijn mooie (dure!) gebit naar z’n grootje zouden helpen. Dit moest natuurlijk voorkomen worden en zodoende heb ik besloten dat die andere 3 er ook maar uit moesten.

Ik heb toen een afspraak gemaakt bij de kaakchirurg in het Flevoziekenhuis en op 2 juni was het zover. Kies 2 en 3 aan de linkerkant zouden verwijderd worden en kies 4 aan de rechterkant moest nog maar even wachten. Kies 2 en 3 gingen er vrij makkelijk uit (als je het boren in je kaakbot mee vindt vallen.. ik niet!) en na anderhalve week had ik er vrijwel geen last meer van. Door het boren heb ik nog wel 4 weken een dikke wang gehad en een blauwe plek maar ach.. dat is gelukkig weer weg gegaan.

Tot gister. Ik heb ópnieuw een hamsterwang die een enorme proportie heeft aangenomen. Hij is nog niet blauw maar je zou zo kunnen zeggen dat ik flink met iemand heb lopen vechten en een paar flinke klappen heb geïncasseerd maar niets is minder waar… het was de kaakchirurg die mij zo heeft toegetakeld (wel vrijwillig natuurlijk.. maar toch!).

10544262_692045387515745_977853085_nKies 4 zat nog helemaal onder mijn tandvlees en was niet van plan om daar eerdaags uit te komen. De kaakchirurg schroomde dus ook niet om er een flinke jaap in te maken en het ‘trekken’ van kies 4 te vergemakkelijken door ‘even’ wat bot weg te boren. Ik wist niet wat me overkwam. Ik was het boren wel al gewend van de vorige keer maar ik had het idee dat m’n halve kaak weg was.. Deze keer ging het helaas niet zo makkelijk en heeft meneer de chirurg flink lopen trekken, boren, duwen en nog enig ander grof geweld gebruikt om kies 4 uit mijn mooie mondje te verwijderen.

Na 3! minuten die echter wel 3 uur leken te duren kreeg ik te horen dat kies 4 eruit was en dat hij het ‘gaatje’ (daar geloof ik helemaal niets van..) ging hechten. Door het grove geweld ben ik helemaal vergeten om kies 4 mee te nemen naar huis en bij kies 1, 2 en 3 te voegen maar ach wat heb je er eigenlijk aan dus zo erg was het eigenlijk niet.

Inmiddels lig ik bijna de halve dag op de bank met een zak erwten tegen m’n wang, sta ik stijf van de naproxen en de paracetamol en probeer ik zo zacht en klein mogelijk te eten. Muizenhapjes zijn er nog groot bij en vanavond mag ik eindelijk met die heerlijke chloorhexidine aan de slag.. yay.. lang leve de bacteriën doder waardoor je na 2 weken gebruik geen smaak meer op je tong hebt..

Maar al met al heb ik nu dus 4 kiezen minder en gelukkig komen ze nooit meer terug! Hurray!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Lief meisje 31 juli 2014 at 10:23

    Veel succes met beter worden. Het is niet niks. Ik heb daarom afgesproken dat mijn tandarts niks doet en dat ik ook naar de kaakchirurg wil en mag hij het doen ter wel ik slaap.

  • Leave a Reply

    grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

    CommentLuv badge