Even zeiken

Het leed…

..dat mode heet. Ik ben géén stylist en ik wil ook zeker niet doen voorkomen alsof ík verstand heb van mode maar er zijn tegenwoordig toch een hoop mensen die de plank volledig misslaan. Voor de goede orde.. dit is mijn blog en mijn mening, als je het daar niet mee eens bent dan zit er rechtsboven (of links als je een Mac hebt) een kruisje en dan is mijn gezeik zó van je beeldscherm verdwenen. Voor alle andere lezeressen, schroom niet om je mening met mij te delen! :D

Nu ik iedere dag stipt om 7:52 uur op Almere Centrum op de trein sta te wachten verbaas ik mij over het feit hoeveel slecht geklede mensen er op straat lopen. Ik wil niet zeggen dat iedereen mijn kledingstijl leuk vindt en leuk móet vinden maar er een beetje normaal en gekleed bij lopen is geen overbodige luxe. Overigens zullen de mensen die, volgens mijn mening, raar gekleed zijn dat ook denken maar ach een mens moet íets te zeiken hebben op zo’n zonnige dag als vandaag, nietwaar?

Neem bijvoorbeeld dit… zo’n spijkerbroek met scheuren ter hoogte van je knieën. Een broek met kleine scheurtjes of ‘slijtageplekken’ vind ik nog leuk (toegegeven.. ik heb er zelf ook één maar die ligt meer in de kast dan dat ik hem aan heb) maar de draagster van deze broek vind ik ronduit zielig. Ik snap gewoonweg niet wat er mooi/hip/leuk/stylish aan is een broek met twee enorme gaten. Iedere keer als mijn vriend en ik in de stad lopen en we zien iemand met zo’n broek kijken we elkaar aan en zeggen we in koor ‘wat een zielig meisje’ want echt, ik vind het spuuglelijk. En het nut zie ik er ook niet van in. Het is net of je broek al járen oud is en je geen geld hebt om een nieuwe te kopen terwijl ze er goud geld voor betalen om zo’n broek te kopen.. Zonde van je geld als je het mij vraagt.

En dan nog zo’n voorbeeld. Een crop-top. Ik weet niet welke mafkees dit heeft uitgevonden maar die zouden ze echt moeten opsluiten. Voor de dames met maatje 32/34 is dit natuurlijk een goede manier om je mooie gespierde buik te showen maar er zijn ook dames met een maatje (of tig) meer die zich ook aan de crop-top wagen. Meiden, doe-het-niet! Het is géén gezicht, en het enige wat je ermee bereikt is het choqueren van je medemens. Kleed je naar het lichaam dat je hebt, niet het lichaam dat je zou willen hebben.

En om deze allerfijnste zeik-post af te sluiten hebben we nog de witte legging. Een witte legging zou eigenlijk voor íedereen verboden moeten zijn. Maat 32 of maat 46 het is gewoon een verschrikking. Een witte legging is trouwens niet de enige boosdoener. Eigenlijk moet het hele mode-item legging van de straat verbannen moeten worden zodat we die niet meer hoeven te aanschouwen.

Wat vind jij van deze mode missers items?

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Harriët 12 juni 2015 at 11:43

  Haha grappig. Die topjes en leggings vind ik ook 10x.niks. De spijkerbroek….mwah ik ben er aan gewent zo langzamerhand. Matthijs wil ook nog wel eens in zoiets lopen ;) Jasper n Fré niet trouwens. Als ik dan zie wat M. erbij aan trekt, dan staat het wel leuk vind ik!

 • Reply Lesley Van de Langkruis 12 juni 2015 at 15:25

  haha grappig post! Ik vind de bovenste trend met de spijkerbroek wel leuk maar het kan inderdaad echt te ver gaan ;-) Croptop is leuk maar inderdaad als je maat 32 hebt.

 • Reply Rowan I My Pink Fairytale 12 juni 2015 at 17:17

  Vroeger als klein meisje droeg ik ook witte leggings.. #oeps. Maar ik ben het wel met je eens! Ik vind gaten in een broek ook maar niets, maar dat schijnt dus wel ‘hip’ te zijn.

 • Reply Cynthia 13 juni 2015 at 00:29

  Haha, leuk om te lezen! Ik ben zo’n meisje met een minikledingmaatje, maar ik heb nou net weer niet een mooie platte buik waar een croptop mooi op staat. Helaas lijkt het wel alsof iedereen ermee moet gaan lopen als ik kijk hoe weinig normale shirts er nog in de winkels hangen

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge