Even zeiken

Mag ik éven zeiken?

Het is iedere ochtend hetzelfde liedje. Massa’s mensen op Amsterdam Centraal en dat wil dus zeggen; massa’s mensen op de roltrap. En laat ik daar nu eens even over zeiken vandaag.

Zoals helaas maar weinig mensen bekend bestaat er een soort van ‘roltrap-etiquette’. Dat betekent niets meer dan rechts op de roltrap staan en links op de roltrap gaan, lopen dus. Op deze manier hinder je niemand en kunnen mensen die wél haast hebben vlot de roltrap af en hun aansluitende trein/bus/metro/tram/whatever wel halen in plaats van een aantal minuten geërgerd te staan wachten. Helaas is links staan niet de enige ergernis in roltrapwereld..

roltrap

Met andere woorden:

Dont’s:

 • naast een kennis staan en daarmee de roltrap blokkeren
 • je fiets meenemen op de roltrap
 • bagage in de weg zetten
 • letterlijk en figuurlijk vieze shit op de leuning smeren
 • van de leuning glijden
 • je behoefte (ewwww gross!) doen op de roltrap (gelukkig heb ik dát nog nooit meegemaakt..)
 • precies vóór de roltrap stilstaan

Do’s:

 • loop links
 • sta rechts
 • houd je bagage bij je zodat je een ander niet hindert
 • lach, wees vrolijk en laat de roltrap z’n werk doen!

Als iedereen zich daaraan zou houden dan zou het heel veel stress en irritatie schelen op alle roltrappen in Nederland. Helaas hebben mensen er misschien geen weet van of interesseert het hun gewoon niets.. Maar verbeter de wereld, begin bij jezelf!

Irriteer jij je ook aan mensen die de roltrap blokkeren of maakt het je niets uit?

Previous Post Next Post

5 Comments

 • Reply Elise 4 juni 2015 at 20:12

  Sowieso mensen die midden op straat gaan staan te kletsen en dan zo dat je echt jezelf eromheen moeten frummelen. Ik roep altijd pardon. Ik wil erlangs en m’n trein halen

 • Reply Ester 4 juni 2015 at 21:22

  Ik sta altijd netjes rechts, maar ik erger me er dan aan als ik met iemand ben en diegene gaat links van me staan, haha. Dan denk ik… dude… Zelf stoor ik me zelden aan mensen die in de weg staan. Als ik echt haast heb zeg ik er gewoon wat van.

 • Reply Kim | lifeisanadventure 5 juni 2015 at 08:11

  Oeps! Ik sta altijd links. Ik heb een tik dat ik dus altijd links moet staan :p
  Ik reis eigenlijk nooit met het OV, maar snap wel dat die dingen vervelend zijn.

 • Reply Saar 5 juni 2015 at 21:15

  Er wordt sociaal gezien nogal wat gevraagd van je op zo’n roltrap. Ik reis niet zo heel veel met het OV dus heb niet zo’n last van roltrappen eigenlijk.

  • Reply Esmeralda 5 juni 2015 at 21:16

   Haha ach, rechts stilstaan en links lopen valt wel mee toch? ;)

  Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge