Just Daily Talk

Snooz’en

Iedereen kent het wel. Zodra je wekker gaat druk je ‘m nog even in zodat je nog 5 minuutjes langer kunt blijven liggen, maar éigenlijk is dat helemaal niet zo slim… Want.. if you snooze, you lose!Het lijkt zo lekker om nog even langzaamaan wakker te worden, nog heel even te kunnen blijven liggen zeker als je niet meteen na het horen van je wekker energiek je bed uit springt. Helaas werkt dat snoozen juist averechts.

Snoozen helpt je lichaam wennen aan een nieuwe slaapcyclus waardoor je je alleen maar meer vermoeid voelt. Door snoozen bouw je een onregelmatig wakker-worden-patroon op en daardoor wordt het biologische ritme van je lichaam ontregeld. Je lichaam slaagt er niet meer in om te voorspellen wanneer je wakker moet worden en je hersenen krijgen niet op tijd het signaal dat het tijd is om op te staan. Je lichaam wordt wakker door signalen als het lichaam dat opwarmt en de verhoging van het hormoon cortisol, waardoor je energie krijgt.

Door het snoozen wordt die cyclus van het wakker worden doorbroken, maar niet alleen je wakker-worden-cyclus maar ook je slaapcyclus. Zodra je snoozed en weer in slaap valt kan het zijn dat je weer in een diepe slaap wegzakt en door het snoozen wordt deze slaapcyclus hardhandig verstoord. Hierdoor ga je je vermoeider voelen dan wanneer je meteen was opgestaan.

In dit korte filmpje wordt de werking van de snooze-button uitgelegd en waarom je het dus beter niet kunt doen. Nu weet ik eindelijk waarom ik ‘s morgens dus altijd zo moe ben…

Tijd om de wekker om 06.55 uur te zetten en er meteen uit te gaan! Ik snooze eigenlijk elke dag, ik ben dus de perfecte proefpersoon om dit te proberen. Vanaf morgen om 06.55 uur de wekker en direct eruit, kijken of ik daar baat bij heb en me minder vermoeid voel!

Gebruik jij de snooze-button of ga je meteen na de wekker eruit?

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Ysanne 24 juni 2015 at 11:12

  Ik probeer echt niet te snoozen, maar soms gebeurt het toch haha. Het is zo fijn maar tegelijkertijd super irritant natuurlijk.

 • Reply Kiss & Make-up 24 juni 2015 at 17:52

  Ik snooze nooit! Ik spring altijd meteen uit bed. Tot grote ergernis van mijn verloofde, lol. Hij snoozet elke morgen.

 • Reply Dina 24 juni 2015 at 20:02

  Aaaaaah nee, ik hou echt helemaal niet van snoozen. Ik vind het wel lekker om eventjes te blijven liggen en een paar minuten te lezen als ik wakker word (want het bed is altijd zo lekker warm), maar dan ben ik wel écht wakker.

 • Reply Rowan 24 juni 2015 at 20:46

  Haha, ondanks dat ik weet dat snoozen niet goed is doe ik het toch vaak als ik héél vroeg moet opstaan.

 • Reply Sas 24 juni 2015 at 21:02

  Ik ga er gelijk uit als de wekker gaat. Vandaag niet gedaan en voel me gelijk wat minder wakker al de gehele dag…

 • Reply PatriciaKleijn 1 juli 2015 at 14:23

  klinkt wel aanemenlijk natuurlijk haha, zelf zet ik mijn wekker op 5:10 en ga er dan 5:40 pas uit, betekend dat mijn wekker 4x om de 10 minuten afgaat! Ook maar eens proberen hem om 5:30 te zetten en dan er gewoon gelijk uit te gaan!

 • Reply Faye 6 augustus 2015 at 14:57

  Echt een lgoed filmpje, ik wist dit nog niet, maar zal het zeker proberen (niet meer snoozen!)

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge