Personal Talk

Balayage

Vorige week woensdag kwam mijn kapster om mijn haar weer bij te knippen. Sinds een jaar heb ik laagjes en moet dit regelmatig geknipt worden. Waar ik eerst m’n haar om het half jaar liet knippen, zie ik m’n kapster nu om de 3 maanden. Tot vorige week, ik wilde eens iets anders.

Mijn haar was redelijk kort en ik wilde een ander kleurtje. Op m’n werk had ik verteld dat ik highlights en lowlights wilde laten verven. Toen m’n collega dat hoorde vertelde ze me over balayage. Na ombre een nieuwe trend op haargebied.


Ik wilde in eerste instantie mijn haar bruin verven en dan een lichte balayage erdoor maar toen kwam m’n vriend met het idee om het in m’n eigen haarkleur te doen; best een goed idee vond ik.

Op internet heb ik natuurlijk naar de nodige voorbeeldfoto’s gezocht en met m’n kapster besproken wat de mogelijkheden waren. Uiteindelijk kwam ik uit op m’n eigen haarkleur met lichtblonde balayage.


Vorige week heb ik meteen een afspraak gemaakt en woensdag was het zover. De kapster stond om 08:15 uur voor de deur en ik was zenuwachtig! Ik had nog nooit blonder haar gehad dus ik was bang dat het me niet zou staan. Van mezelf heb ik vrij donkerblond haar en ik was bang dat het verschil te groot zou zijn.


  
De kapster had beige-blond verf meegenomen en na een diepe zucht mijnerzijds verdeelde de kapster de verf in mijn haar. Ik kon niet meer terug! 

Ik was in de veronderstelling dat m’n haar net zo blond zou worden als op de foto’s hierboven. Gelukkig was dit niet zo (de kapster had verwacht van wel maar pfieuw!). Ik heb door het verven van m’n haar een mooie blonde tint in m’n haar gekregen.

5 tinten lichter dan m’n eigen haar en tijdens m’n vakantie zal het nog wel lichter worden door de zon.

Ik vind dit al heel cool en wil de volgende keer zeker nog 2 of 3 tinten lichter, of nog lichtere plukjes laten verven. Dit is in ieder geval een goede stap naar lichter haar; I like it! :D

Wat vind jij van m’n nieuwe haarkleur? En verf jij je haar wel eens?

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Serena 31 juli 2015 at 21:53

  Redelijk kort noemt ze dat… Je hebt ze 200 x langer dan ik. Hihi!!!
  Wel leuk hoor met die laagjes.

 • Reply Dina 31 juli 2015 at 22:17

  Staat heel mooi zo! :D

 • Reply Jasty 1 augustus 2015 at 07:57

  Wauw meis ik vind dat het je echt heel mooi staat!

 • Reply Rowan 1 augustus 2015 at 15:16

  Het staat je echt heel mooi zeg! Ik heb mijn haar nog nooit geverfd, simpelweg omdat ik gewoon een grote schijterd ben haha. En ik ben ook wel blij met mijn haarkleur gelukkig.

 • Reply Insoon 4 augustus 2015 at 09:05

  Staat je echt leuk deze lichtere kleur! Ik kleur mijn haar af en toe zelf. Heb erg donker haar, dus ‘t is altijd afwachten of de kleur zichtbaar is ;) Op dit moment heeft het een paarse/aubergine-achtige gloed.

 • Reply Miriam 10 augustus 2015 at 20:45

  Staat je mooi hoor! :)

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge