Personal Talk

Een jaar geleden..

was ik op vakantie in Oostenrijk en keek nietsvermoedend op Nu.nl toen ik zag dat er een passagiersvliegtuig in Oekraïne was neergeschoten. In eerste instantie was er natuurlijk nog niet zoveel bekend maar toen de nieuwsberichten in sneltreinvaart online kwamen, kwam tegelijkertijd het besef dat er iets afschuwelijks was gebeurd.

Iedereen weet wat er gebeurd is en daar hoef ik natuurlijk niets meer aan toe te voegen. Ik heb geen directe familie/vrienden verloren maar ik ‘ken‘ wel iemand die zijn zus verloren is.

Vanmorgen in de trein las ik de Metro met een overzicht van alle gebeurtenissen rondom de crash. En nog steeds staan de tranen in m’n ogen als ik de foto’s van de rouwwagens en de kisten zie. Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat de overheidsgebouwen de vlag halfstok hebben. Het gemeentehuis in Zaandam en het gerechtshof in Amsterdam hadden rond 7.30 uur de vlag al paraat.

Vandaag zit ik tot 13:00 uur op m’n werk maar zodra ik thuis ben ga ik onze vlag ook halfstok hangen, uit respect en medeleven voor zowel de slachtoffers als de nabestaanden.

Waar was jij op 17 juli 2014 toen je het nieuws hoorde? En hang jij de vlag vandaag halfstok?

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Rowan 17 juli 2015 at 10:51

  Het blijft inderdaad ongelofelijk om te beseffen. Ik krijg ook nog steeds tranen in mijn ogen bij de verhalen van de nabestaanden. Toen ik het nieuws hoorde kwam ik net terug van een bergwandeling in Noorwegen. Ik weet nog dat er op NU.nl stond ‘zeker 20 Nederlanders omgekomen bij vliegtuigcrash’. Een paar dagen later waren dat opeens 197 Nederlanders en 298 doden in totaal. Echt verschrikkelijk. Ik moest gisteren vliegen naar Schiphol toe en het viel mij op dat de sfeer daar een beetje ingetogen was, omdat het gisteren natuurlijk precies een jaar geleden was (donderdag 17 juli).

 • Reply Insoon 17 juli 2015 at 11:26

  Ik zat vorig jaar op m’n werk toen ik het hoorde… Verschrikkelijk! Vond de rouwstoet op tv ook erg indrukwekkend en heel respectvol. Weet nog dat het buiten tropisch warm was, maar ik zat met kippenvel op de bank voor de tv. En na een jaar heeft de hele ramp nog steeds veel impact op de mensen.
  Ik heb zelf geen vlag, maar zal in gedachten wel stilstaan bij de nabestaanden!

 • Reply Puck 17 juli 2015 at 11:29

  Zat er gisteren nog aan te denken aan die vlag, maar ik heb geen vlag of vlaggenstok aan huis. Misschien toch eens over nadenken om die een aan te schaffen.

 • Reply Elise 17 juli 2015 at 23:27

  Thuis, volgens mij. Ik schrok me de blubber .. en dan ‘s avonds horen dat de zus van je collega aan boord was met haar vriend .. wat een schok. Ook is mijn werkgever er erg bij betrokken en zijn er wekelijks overleggen .. het speelt dus nogal in mijn werk

 • Reply Saar 17 juli 2015 at 23:52

  Ik heb vele wegpink momentjes gehad vandaag. Nog steeds ongelofelijk…

 • Reply Lisa 18 juli 2015 at 16:33

  Het voelt nog letterlijk als de dag van gisteren. Ik weet nog dat ik naar Schiphol ben gegaan om alle bloemen en dingen te bekijken. Echt een kippenvel momentje. Zelf heb ik gelukkig geen bekende verloren tijdens de ramp, maar ik ken wel mensen die vrienden/familie zijn kwijtgeraakt.

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge