Photography

Foto’s maken

Om te kunnen oefenen met foto’s maken is het natuurlijk de bedoeling dat we onze camera van binnen én van buiten kennen en er gewoonweg veel foto’s mee maken. Afgelopen zondag deden Tim en ik dat dan ook!

‘s Morgens keken we naar buiten en zagen we tot onze blijdschap dat het zonnig weer was en dat het een perfecte dag was om foto’s te maken. Terwijl Tim op Google naar een mooi plekje en niet al te ver van Almere zocht maakte ik al wat foto’s in de achtertuin en van Qarlos.
Uiteindelijk zijn we op de Blaricumshei beland en daar hebben we goed kunnen oefenen met alle onderdelen van een goede foto én natuurlijk verschillende composities.
Tijdens het fotograferen kwamen we een koe tegen waar ik wel even een fancy foto van wilde schieten. Eenmaal dichtbij gekomen zag ik ook een kalfje staan en dat was natuurlijk nóg leuker.
Papa-koe vond dat echter niet en zorgde er wel voor dat ik geen foto van zijn kalf zou maken door achter mij aan te komen. Met een hartslag van bijna 300 per minuut maakte ik dat ik wegkwam en was ik blij dat papa-koe besloot mij met rust te laten… bang dat ik was! Maar alles is goedgekomen. En gelukkig had Tim nog een mooie foto gemaakt.

Vanavond hebben we alweer les 3 van de 5 lessen die we hebben. Ik ben heel benieuwd wat we deze week gaan leren en wat onze lerares van onze gemaakte foto’s vindt.

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Saar 16 september 2015 at 19:20

  Hahaha ik zie het al voor me hoe jij wegrent, terwijl er een koe achter je aankomt. Wel mooie foto’s!

 • Reply Miriam 16 september 2015 at 19:55

  haha @ papa koe…gelukkig was ie uiteindelijk lief! Leuke foto :D

 • Reply Dina 17 september 2015 at 07:16

  Wat leuk zeg, fotografie les. k vind het heerlijk om lekker buiten te spelen en foto’s te maken.

 • Reply Daenelia 17 september 2015 at 09:37

  Dat is nou het mooie van fotograferen als hobby: je komt er nog eens uit! … Tenminste, als je het goed doet, zoals jullie. Het is alweer maanden geleden dat ik met mijn camera buitenstond. Misschien in het voorjaar eens kijken of er ergens een cursus is in de buurt. Leuke foto’s! En daar doe je het voor.

 • Reply Elise 17 september 2015 at 22:55

  Dat heb ik ook gedaan met mijn nieuwe camera hoor .. de Oostvaardersplassen in en foto’s maken ! Harstikke leuk !

  gr ELise

 • Reply Rianne 21 september 2015 at 11:45

  Zo leuk dat jullie fotografie les hebben genomen! Ik vind het mooie foto’s! :)

 • Reply Ysanne 21 september 2015 at 12:03

  Leuk om er zo mee te oefenen in de natuur! Hopelijk was de 5e les ook zo tof.

 • Reply Saskia 21 september 2015 at 14:04

  Wat leuk om daar zo mee te oefenen, dat wil ik binnenkort ook eens gaan doen.

 • Reply Wanda 21 september 2015 at 20:48

  Oh dat van die koeien herken ik wel! Ik moet ze ook altijd vastleggen maar ik ben ook weleens keihard weggerend als er eentje dreigde achter me aan te komen!

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge