Just Daily Talk

Slipcursus

Het is al 2 weken geleden maar op zaterdag 29 augustus reden m’n ouders, Tim en ik richting Eindhoven voor een slipcursus. Mijn ouders hadden Tim 3 uur slipcursus voor zijn verjaardag gegeven en zelf vonden we het ook wel heel cool om eens te doen. Een uitje met z’n 4e als cadeau; en het was een geslaagd cadeau! :D

Op de vroege ochtend reden we om 7.00 uur al richting Eindhoven. Ter voorkoming van file-leed besloten we vroeg te gaan rijden. Onderweg heb ik nog een poosje liggen slapen want 7.00 uur op je vrije zaterdagochtend is wel heel enthousiast. Om 8.30 uur reden we het terrein op en wisten we eigenlijk niet zo goed wat we er van moesten verwachten.

Noodstop
Na uitleg van de instructeur hebben we de eerste manoeuvre gedaan en dat was de noodstop. Belangrijk is daarbij dat je tegelijkertijd je rem én je koppeling zo hard mogelijk intrapt en zo recht mogelijk blijft sturen. Houd je stuur goed vast en remmen maar! Deze eerste oefening was niet zo moeilijk en was erg leuk om te doen.

Achterslip
De tweede oefening die we kregen was de achterslip. Omdat we geen ‘echte’ situatie hadden werd de slip ‘gemaakt’ en dat deed de bijrijder. De bijrijder moest hard aan de handrem trekken en de bestuurder stuurde hard een kwart naar links. Omdat er aan de handrem getrokken wordt komen de achterbanden in een slip en moet de bestuurder proberen tegen te sturen in de richting waar hij heen wil. Deze oefening was heel erg moeilijk en hebben we helaas niet helemaal onder de knie gekregen. Wel geef ik jullie één tip; ga nooit achterin zitten als je niet goed tegen autorijden kunt want anders kom je er kotsmisselijk uit :)

Uitwijken
De derde en laatste oefening was een uitwijk manoeuvre. En eigenlijk hoef ik daarbij geen uitleg te geven.. kijk maar gewoon het filmpje! De 2 rechter pylonen stellen kleine kindjes voor…..

Ik vond het super leerzaam en ik ga zeker nog eens een slipcursus doen om alles nog beter onder de knie te krijgen.

Hebben jullie wel eens een slipcursus gedaan?

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Daenelia 14 september 2015 at 16:10

  Ah joh, wij moeten eerst nog uitvechten wie van ons een rijbewijs moet halen :P Mijn argument is: Hij. Want hij is jonger en leer makkelijker nieuwe dingen, dus (soms is het mooi om de ‘ik ben ouder’-kaart te spelen). Ik heb gelukkig nog nooit in een auto gezeten die slipte of die hard moest remmen. Zelfs in de bus heb ik dat gelukkig niet meegemaakt. Ik denk dat ik daar ook voor ga: gewoon zo rijden dat je nooit een noodstop hoeft te maken omdat je niet té hard rijdt.
  Klinkt verder wel als een leuke uitdaging, als je van autorijden houdt!

 • Reply Saar 14 september 2015 at 22:56

  Dit wil ik ook echt nog eens doen!

 • Reply Ysanne 15 september 2015 at 11:42

  Wat vet dat je dit gedaan hebt! Ik heb het nog nooit gedaan maar lijkt me heel tof!

 • Reply Rianne 15 september 2015 at 20:32

  Gaaf! Ik ben nu bezig met m’n rijbewijs, maar dit wil ik ook zeker een keer doen als ik ‘m eenmaal heb!

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge