Personal Talk

Dromen over mijn droomjurk

Afgelopen zondag schreeuwde ik heel hard dat het nu eens me-time was en dat ik de hele week wilde uitzieken. Voor het gemak was ik toen even vergeten dat er een bruiloft voor de deur stond…

Op maandag 5 oktober zouden 2 vrienden van m’n paps in het huwelijksbootje stappen. Mijn paps was de ceremoniemeester en wij (mams en ik) waren als gasten uitgenodigd. Ik vond het niet leuk om niet aanwezig te zijn dus met m’n snottebellenhoofd ben ik maandag dus toch gaan werken. Want je ziek melden op het werk maar wel party hardy’en kan natuurlijk niet.

Maandagochtend zat ik dus al om 7:25 uur achter m’n bureau. Ik heb 4 uurtjes gewerkt en vond het daarna wel mooi geweest. M’n hoofd zat vol viezigheid, ik hoestte mij een ongeluk en wilde eigenlijk gewoon nog even een tukkie doen op de bank. Om 12:30 uur was ik weer thuis en ben ik gauw nog even op de bank gekropen. M’n mams was om 13:30 uur thuis en na het uitlaten van de hond, het omkleden en het optutten was het tijd om naar het gemeentehuis in Almere te gaan.

We waren mooi op tijd en na een kwartiertje kwam het bruidspaar aan. Na een mooie huwelijksvoltrekking hebben we wat foto’s gemaakt en zijn we daarna naar het restaurant gegaan waar we met z’n alle hebben gegeten. Het was een kleine maar fijne bruiloft, de twee tortelduifjes zijn nu op huwelijksreis!

Door zo’n bruiloft ga ik altijd denken aan wat ik over 5 á 10 jaar wel zou willen. Ooit heb ik er al eens een blog over geschreven maar nu ik dat zo terug lees (dat was van 5 jaar geleden) krijg ik er de kriebels van. Een roze trouwauto, mijn aanstaande man in een wit of zwart pak brrr ik moet er niet aan denken!

Het enige waar ik wel nog steeds hetzelfde over denk is de jurk. Ik ben echt een meisje-meisje en mijn droomjurk moet er dan ook perfect en supermooi en prinsessenachtig uit zien. In mijn hoofd heb ik de perfecte jurk al zitten maar die kan ik eigenlijk nergens op internet vinden. Iets wat er op lijkt natuurlijk wel…

De eerste is qua model van de ‘rok’ wel mijn favoriet maar ik  ben bang dat je de hele dag aan het hijsen bent. Het mooist zou zijn als het lijfje van boven van tule is met steentjes of kant en het dan mooi blijft zitten (zoals bij de onderste)…

Tim is niet zo van het trouwen en ziet er eigenlijk alleen het nut van in als er een kleintje op komst zou zijn. Ik ben natuurlijk wél van het trouwen en heb dus wel een mooi compromis gevonden. Eerst huisje, boompje, beestje en dan maar eens sparen voor een eventuele bruiloft. Als we dan voldoende geld gespaard hebben én er is een kindje op komst is het vroeg genoeg om te gaan trouwen.

Maar één ding weet ik zeker; ooit sta ik in mijn droomjurk!

Heb jij een droomjurk?!

Previous Post Next Post

10 Comments

 • Reply Hetty 7 oktober 2015 at 15:31

  geweldig!, een droomjurk… ja als mijn zoons ooit gaan trouwen hoop ik die aan te mogen. Getrouwd ben ik in een pakje want was 5 maanden zwanger en dat geld wilde we in de kleine steken in plaats in een jurk. Maar… op een dag ben ik de moeder van de bruidegom in een echte mooie droom jurk :D

 • Reply Harriët 7 oktober 2015 at 16:20

  Mooie jurk! Ja ik had ook een mooie jurk (vond ik toen) maar hé das al 25 jaar geleden en smaken veranderen in die tijd wel. Verder deden wij het ook zo hoor. Eerst huisje, boompje en toen we het beestje wilden gingen we eerst trouwen. Jaar erop Matthijs geboren. Matthijs doet het nu net zo. Ook eerst huisje. Voor hem mag ook hem.mag ook het beestje en dan pas trouwen, maar Nienke wil andersom ?

 • Reply Claudia 7 oktober 2015 at 22:33

  In die eerste jurk wil ik wel trouwen. Al zou ik ook bang zijn dat je de hele dag moet hijsen en dat je oksels helemaal kapot zijn van die steentjes.

 • Reply Ysanne 8 oktober 2015 at 08:43

  Leuk om hier af en toe over na te denken hè haha. Ik weet het nog niet zo goed allemaal, ik denk dat dat tegen die tijd wel weer duidelijk wordt haha.

 • Reply Het bruidspaar 8 oktober 2015 at 13:27

  Dus als ik het goed begrijp en goed lees, gaan jullie met zijn 3-en trouwen als het zover is?

  Dankjewel dat je er bij was bij onze dag.

  • Reply Esmeralda 9 oktober 2015 at 00:28

   Helemaal goed geraden! Mooier kan niet toch? ;)

 • Reply Sas 11 oktober 2015 at 20:24

  Leuk om hier over dag te dromen! Ik had op mijn bruiloft de perfecte jurk aan. <33 Heel anders dan die van jou hierboven haha. Ik hou niet van glitters en aan de onderkant zo bol.. Ik had dan ook een 'simpele' jurk :-)

 • Reply Miriam 12 oktober 2015 at 20:58

  LEuk is dat he, beetje daarover dromen! Ik heb wel een droomjurk, maar dat houd ik lekker nog even voor mijzelf hihi

 • Reply Daenelia 14 oktober 2015 at 13:26

  Nooit over gedroomd. Nooit. Ik wilde ook niet trouwen. Maar in deze samenleving helpt het als je je relaties wel ‘officieel’ maakt, en dus hebben we wel iets dergelijks gedaan, op het stadsdeelkantoor (toen nog). Ik had gewoon een outfit gekocht die ik ook naar mijn werk aan kon, en dat was het. Ik draag die broek en dat topje nog regelmatig :)
  Het was in 15 minuten bekeken. Geen gedoe, we moesten het plafond nog witten. De ambtenaar was een beetje beduusd, want geen speech nodig, en geen lange rij gasten die moesten gaan zitten. Hup, tekenen, en hup naar huis, schilderkleren aan, plafond doen en toen wel ‘s avonds uit eten. Dat was de enige concessie die ik naar mijn ouders wilde doen.

  Ik ben zo eigenwijs. Maar ik ben heel blij dat ik geen nutteloze witte jurk in mijn kast heb hangen, maar dat ik toch nog stiekem kan genieten van de kleren die ik aanhad toen we ons aan elkaar verbonden. Voor zolang als het maar mag duren.
  Niets is eeuwig, en dat neem ik ook nooit zomaar aan.

  • Reply Esmeralda 14 oktober 2015 at 16:29

   Ach ieder z’n eigen ding natuurlijk. Ik zie me wel staan in zo’n mooie jurk met m’n dan-nog vriend :) Maar als dit voor jullie een mooie oplossing was is dat toch prima? :D

  Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge