Personal Talk

De-zelfrespect-tag

Ik ben door mijn vriendinnetje Raphaëlle van Toutes la vie getagged om deze tag in te vullen. Een leuke vragenlijst welke het doel heeft om naar jezelf te kijken op een positieve manier! Let’s answer the questions…

Noem 3 positieve punten van jezelf
· Ik ben een doorzetter: ik heb wat tegenslagen met mijn opleiding rechten gehad maar heb toch doorgezet om het te gaan halen en heb het dus ook in april van dit jaar behaald.
· Toen ik een tijdje overspannen/depressief ben geweest heb ik -gelukkig- alle hulp aangepakt die mij aangeboden werd. Als ik dit niet had gedaan en mijn kop in het zand had gestoken had ik waarschijnlijk nog steeds in diezelfde negatieve spiraal gezeten. Nu weet ik zelf iets negatiefs om te zetten in iets positiefs en daardoor uit die negatieve vibe te blijven.
· Ik ben creatief in het vinden van oplossingen.

Noem 3 dingen die je mooi vindt aan jezelf
· Mijn ogen: ik heb groen/blauwe ogen.
· Mijn gespierde armen/schouders: sinds ik mijn armen/schouders train kun je goed zien dat ze gespierder zijn geworden. Niet té maar gewoon mooi.
· M’n haar, ik heb eigenlijk nooit een bad hairday… Yay!

Noem 3 dingen waarop je trots bent dat je deze hebt bereikt?
· Mijn HBO-rechten diploma.
· Ik heb sinds 9 oktober 2015 mijn eigen bedrijf ES Juridisch Advies.
· Mijn toenemende zelfvertrouwen.

In welke kleding voel jij je het mooist?
Ik vind het leuk om een mooi jasje en mooie high heels aan te trekken maar ook vind ik het lekker om op een luie zondag in een joggingbroek op de bank te hangen.

Wat zou jij willen veranderen aan jezelf? (uiterlijk en innerlijk)
Uiterlijk
Nog iets gespierdere armen/schouders en een iets plattere buik.

Innerlijk
Ik zou willen dat ik iets meer zou nadenken voor ik er iets uit floep. Achteraf wil ik het dan nog wel eens terugdraaien maar ik kan nogal impulsief zijn met dingen die ik zeg…

Wat wil je nog bereiken?
Ik zou graag nog een vervolgopleiding doen (universiteit of een master recherchekundige) en meer in mijn vakgebied werken.

Wat zeggen jouw vrienden over je?
Mijn vrienden en kennissen vinden mij impulsief, creatief, origineel, gevoelig, gezellig, bezorgd als er iets met een ander is (zelfs als ik diegene niet ken), verzorgd (altijd netjes uitziend) en empatisch.

Ik ben niet zo van de tag doorgeven maar als je ‘m wilt overnemen is dat natuurlijk helemaal goed! Laat je dan wel even weten dat je de vragen hebt beantwoord, daar ben ik dan wel benieuwd naar.

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Sylvia 12 december 2015 at 10:19

  Leuke tag! Vooral het gedeelte over je studie is interessant om te lezen. Ik weet niet of je het kent, maar ik ben oprichter van Het Rechtenstudentje (https://www.facebook.com/het.rechtenstudentje/http://www.hetrechtenstudentje.nl/) en zoek voor een artikel studenten/afgestudeerden met een eigen juridisch adviesbureau. Is het goed als ik je daar binnenkort over mail? :)

  • Reply Esmeralda 12 december 2015 at 10:23

   Hoi Sylvia, dat is goed hoor! Groetjes, Esmeralda

 • Reply Miriam 14 december 2015 at 22:14

  Wat leuk om te lezen. Ik zou zeggen: go for it :D

 • Reply Marja Pelser 28 december 2015 at 12:29

  Lieve Esmeralda,
  Ik heb je leren kennen via de site van Juice Plus, waar ik via Edwin enthousiast over ben geworden. (Edwin werkt nog heel even bij de Radiologie waar ik ook werk).
  Voor mij ben je een topschrijfster, zo leuk en vanuit het hart!
  Echt genieten voor mij!
  Ik leer ook van je, wie zegt dat een 60-jarige niet van een jongere kan leren?
  Ook nu weer, ik ben naar scrapspullen aan het zoeken…kom ik je zomaar weer tegen?
  Ik heb ook de vragen voor mezelf beantwoord van de zelfrespect-tag, heel leerzaam voor mij, zeker op dit moment. Toeval bestaat niet, he?
  Ik blijf “je” lezen. Liefs van mij, Marja

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge