Photography

Macro opzetfilter via eBay

Bij Misslipgloss zag ik dat ze voor haar make-up fotografie opzet filters voor haar camera had gekocht. Ik ben ook gek op macro fotografie en wil het liefst alles hebben wat daarmee te maken heeft. Ik heb via eBay de goede maat voor mijn camera gezocht en 4 filters besteld. Gister kwamen ze binnen en ik móest ze even testen.

Op 7 april bestelde ik via deze verkoper op eBay de 4 filters voor omgerekend €9.37. De verpakking bevat een filter met 1x, 2x, 4x en 10x close-up voor op je lens. Mijn macro-lens heeft als grootste diafragma f/3.5 en is daarmee groter dan mijn andere lens met een f/1.8 diafragma. Omdat je met een f/3.5 diafragma vaak meer van de achtergrond ziet wilde ik deze filters gebruiken voor de lens die een diafragma van f/1.8 heeft. Meer scherptediepte en minder achtergrond.

Gister ontving ik het pakketje al thuis terwijl er met eBay toch altijd wel 5 tot 6 weken verzendtermijn aan je pakketjes zit. Nu had ik hem al binnen 2 weken binnen en dus helemaal op tijd voor mee naar de fotofair. Ik was ‘s middags toevallig even thuis om de keuken te bekijken en zag dus dat het pakketje al op mij lag te wachten. Op tafel stonden gelukkig wat tulpen dus ik kon meteen aan de slag. M’n mams als assistent gevraagd om te bekijken of de afstand hetzelfde was (ik moet nog een goed statief hebben voor m’n camera) en één foto gemaakt met de f/1.8 lens zonder 10x filter en één foto met de f/1.8 lens met de 10x filter.

De 4 filters worden in een zwart hoesje geleverd.

Door de 4 vakjes kun je de filters makkelijk opbergen en zullen ze elkaar niet beschadigen.

Yay, ze doen het!

Foto zonder filter…

Foto met filter, en wauw!

Omdat ik nog geen statief heb kon ik niet exact dezelfde positie innemen maar de afstand is wel hetzelfde. Ik ben echt heel benieuwd wat ik nog meer met de filters kan en of ik ze tijdens de macro-masterclass kan gebruiken in mei. Het resultaat van ‘zomaar even een foto maken’ vind ik toch al heel mooi. Ik ben blij met m’n nieuwe filters!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Miriam 5 mei 2016 at 11:32

    Wauw, wat mooi! Ik wist niet dat dit bestond (noob), tof dat het gewoon zo makkelijk kan en dat het echt werkt :D

  • Leave a Reply

    grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

    CommentLuv badge