Photography

Weekendje masterclass fotografie

In mei hebben Tim en ik een weekend fotografie gepland. Via een advertentie kwamen we op de site van fotofair en zagen we 2 masterclasses die ons wel leuk leken. Inmiddels hebben we er 4 gepland én er een heel weekend van gemaakt.

In eerste instantie zouden we maar 2 masterclasses doen. De masterclass is 2,5 uur en kost €49,50 per persoon. Zo’n €100,- per persoon vonden we wel een mooie prijs voor een hele dag. Totdat Tim een e-mail kreeg dat er 2 nieuwe masterclasses werden aangekondigd en we die óók heel erg leuk vonden. De masterclasses vonden we zo leuk dat we er nu 4 hebben geboekt, een duur grapje maar wel héél erg leuk. Ik heb er zin in!

Op zaterdag 28 mei vertrekken we rond 9.15 uur richting Hilvarenbeek. Op het park van Beekse Bergen is de fotofair en daar zullen we de masterclasses volgen. Om 11.30 uur staat de portret-masterclass op het programma en om 14.00 uur krijgen we les in hoe we het best en mooist honden op de foto kunnen zetten. Voor mij is dat nu al leuk omdat ik dan kan oefenen met Qarlos. Wie weet nemen Tim en ik in de toekomst ook wel een hond, superleuk om er dan mooie foto’s van te kunnen maken.

Zondag 29 mei hebben we dan om 10.15 uur een masterclass voor macrofotografie. Omdat we niet heen en weer willen rijden hebben we een nachtje in het Mercure hotel geboekt. Heerlijk met een sauna-arrangement om lekker te relaxen zaterdagavond en zondagochtend weer fris aan de tweede dag te beginnen. Na de macro-masterclass hebben we om 13.30 uur een coverfoto-masterclass. Ik ben echt super benieuwd wat het allemaal is en wat we gaan leren. De omschrijvingen klinken erg leuk!


Portretfotografie
Brendan de Clerq laat u in zijn hands-on masterclass ervaren wat de mix van verschillende lampen, flitskoppen en accessoires u een palet aan fotografische mogelijkheden kan bieden. Zijn kennis van licht en flitstechnieken zijn fenomenaal en vormen de basis van zijn masterclass. Aan de hand van zijn portfolio zal hij een schets bieden van wat er mogelijk is en daagt hij u op interactieve wijze uit mee te denken in het principe van licht.


Hondenfotografie
Honden fotograferen is een fascinerende bezigheid. De hond rent, zwemt, speelt, springt of poseert in de natuur op z’n eigen vrolijke of actieve manier en al deze momenten wil je op een ongedwongen manier vastleggen. Maar hoe doe je dat? Hoe stel je je camera in? Waar moet je op letten als je een hond fotografeert? Wat maakt een hondenfoto mooi, of juist niet? Tijdens de Masterclass hondenfotografie leer je hoe je een sprekend portret maakt van een hond, maar ook hoe je een hond in beweging haarscherp fotografeert.


Macrofotografie
De masterclass is bedoeld voor mensen die net een stapje verder willen komen dan het standaardkiekje. Door goed te kijken naar je onderwerp en eens een ander standpunt of een andere lens te gebruiken. Maar vooral door niet te snel tevreden te zijn. Je kunt uit een enkel onderwerp meer halen dan je misschien denkt.


Coverfotografie
Bij de masterclass Coverpagina/coverfoto maken ga je een echte coverfoto voor een magazine maken. Je gaat ontdekken wat belangrijk is bij het fotograferen van een cover. Hoe laat je het model tot zijn recht komen en hoe zet je het juiste licht? Hoe kies ik de juiste compositie voor een coverfoto en hoe kan ik rekening houden met de tekst en andere attributen die op een magazine cover komen? Hoe zorg ik ervoor dat de coverfoto aansluit bij de content van het magazine? Dat gaan we je bij deze masterclass leren.

Zodra we geweest zijn laat ik de resultaten zien…

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Saar 15 april 2016 at 21:50

  Zoiets wil ik ook nog weleens doen. Super leuk! Veel plezier alvast!

 • Reply Martine 7 mei 2016 at 23:28

  Dat klinkt heel erg leuk! Hoe vonden jullie het? Ben benieuwd naar je verslag en de resultaten… :-) en mocht je een keertje iemand zoeken die voor je poseren wil, dan houd ik me aanbevolen. ;-)

 • Leave a Reply

  grin.gif doh.gif biggrin.gif jumpy.gif wink.gif blank.gif huh.gif yes1.gif nod.gif yes.gif yay.gif silenced.gif wtf.gif wow.gif wink1.gif love.gif notfunny1.gif surprised1.gif upsidedown.gif star.gif silly.gif spinning.gif sick1.gif content1.gif side.gif shit.gif sexy.gif sadnope.gif sad1.gif blush1.gif news.gif huh1.gif surprised.gif gasp.gif omg.gif omg1.gif no1.gif nope.gif regular1.gif kiss1.gif 2inlove.gif lol.gif lol1.gif yum1.gif silent.gif kiss.gif nod2.gif hmm2.gif hiya.gif laugh1.gif hey.gif blinkhearts.gif heart.gif regular.gif jumpy1.gif cute.gif cool1.gif tired.gif eww.gif duh.gif doh2.gif devil1.gif silent1.gif dead.gif cry.gif cool.gif notfunny.gif wave.gif boo.gif blush.gif inlove.gif blank1.gif mad.gif ahh.gif angry1.gif confused.gif tongue.gif shocked.gif idea.gif blink.gif angry.gif questionmark.gif hmm.gif content.gif smile.gif sad.gif exclam.gif coolwink.gif angel.gif 

  CommentLuv badge